Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή ιστορικό νόσησης, η μετάβαση στα νησιά από την Παρασκευή 14 Μαΐου

12 Μαϊος 2021 16:24

Όσον αφορά στις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναμένεται να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση τεστ για τους ταξιδιώτες, ή την εμφάνιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ αναμένεται να αποκλείεται η πρόσβαση από ή στις περιοχές που θα παρουσιάζουν αύξηση του ιικού φορτίου.

Πιο αναλυτικά, το σενάριο για τα νησιά προβλέπει τα εξής:

Υποχρεωτική διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είτε αν κάποιος έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό να μπορεί να το αποδεικνύει.

Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Παράλληλα θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας

Για το θέμα του ωραρίου κυκλοφορίας όλα δείχνουν επέκτασή του έως τις 00.30 με την εστίαση να κλείνει ένα τέταρτο νωρίτερα.

Επίσης πρότεινε την κατάργηση των SMS στους πενταψήφιους αριθμούς 13033 και 13032, ενώ εισηγήθηκε και την απελευθέρωση του λιανεμπορίου βάζοντας τέλος στο click away και το click in shop.

Οι ειδικοί για την λειτουργία των γυμναστηρίων εισηγούνται να γίνει στις 31/5 με επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης ενώ για δεξιώσεις γάμων κλπ η εισήγηση είναι από τον Ιούνιο!

Για τον Ιούνιο μετατίθενται οι δεξιώσεις γάμων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 18:00 το απόγευμα από το υπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos