Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου

20 Μαϊος 2021 20:23

Ύστερα από πρόσκληση που λάβαμε από τον δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο, για συμμετοχή στην δημοτική συντονιστική επιτροπή για την υγεία, αποφασίσαμε να μας εκπροσωπήσει η πρόεδρος Κατερίνα Χαλιμούρδα με αναπληρωματικό μέλος τον Μάνο Σταυριανό.

Στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη πήρε μέρος ο Μάνος Σταυριανός, όπου τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι:"

1. Ως Ένωση αποστείλαμε email σε όλα τα ΔΣ των γονέων του νησιού μας για να μας κοινοποιήσουν τις προτάσεις τους για το θέμα της υγείας κατά το άνοιγμα του τουρισμού,
2. Ως 'Ενωση προτείναμε τη συμπόρευση του δήμου με σκοπό την πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Παιδείας για τροποποίηση του νόμου για την εγκατάσταση σχολικού νοσηλευτή σε συνθήκες πανδημίας και φυσικά για συμβουλευτική στους μαθητές σε διάφορα θέματα του αντικειμένου του.
3. Ως Ένωση διαπιστώσαμε τις αντιφάσεις του εγχειριδίου των self tests με το video παρουσίασης οδηγιών χρήσης των self tests και προτείναμε ότι πρέπει να τοποθετηθούν
κάδοι υγειονομικού υλικού για να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον από τα συγκεκριμένα απόβλητα.
4. Αναφερθήκαμε ότι ο Κορωνοϊός δεν δημιούργησε μόνο καινούργια προβλήματα αλλά ενίσχυσε και ανέδειξε παλιά. Γι' αυτό προτείναμε ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, τακτική και προγραμματισμένη απολύμανση των σχολείων καθώς και προγραμματισμένο έλεγχο ανίχνευσης του ιού ανά κοινότητα.
Τέλος σας αναφέρουμε τις προτάσεις που αποστείλαμε στο γραφείο του δημάρχου σε συνεργασία με τα ΔΣ των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των εργασιών της τηλεδιάσκεψης της δημοτικής συντονιστικής επιτροπής για την υγεία και ύστερα από προτροπή του δημάρχου Πάρου, κ. Μάρκου Κωβαίου, σας αποστέλλουμε επίσημα τις προτάσεις του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, του ΔΣ Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Αρχιλόχου, του ΔΣ Γονέων & Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Νάουσας και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Λευκών - Κώστου:
1. Να ενισχυθεί με προσωπικό του Κέντρου υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων κατά την τουριστική περίοδο.
2. Ο έλεγχος ανίχνευσης του ιού στα παιδιά μας και στους εργαζομένους, να πραγματοποιείται μόνο από υγειονομικούς και άμεση κατάργηση των self tests.
3. Να σταματήσουν να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και να κάνουν test όλοι με πρόγραμμα ανά κοινότητα
4. Οι επισκέπτες στο νησί να εισέρχονται με αρνητικό covid test
5. Να τροποποιηθεί και να ενισχυθεί ο νόμος του σχολικού νοσηλευτή βάσει συνθηκών πανδημίας.
Ο δήμος:
6. Να μισθώσει θέση εργασίας με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ειδικού ψυχικής υγείας ώστε να συμβουλεύει τους μαθητές για να διαχειρίζονται καλύτερα την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.
7. Να ορίσει υπεύθυνο υγειονομικό εκπαιδευτή στα σχολεία ώστε οι μαθητές να πληροφορηθούν άρτια για τη σωστή διαχείριση στο πλαίσιο προστασίας από τον ιό.
8. Να πραγματοποιούνται εντατικές απολυμάνσεις στα σχολεία
9. Οι εκπαιδευτικοί να εμβολιάζονται στο Κέντρο Υγείας Πάρου
10. Να μισθώσει ο δήμος μία θέση εργασίας υγειονομικού υπεύθυνου για κάθε σχολείο που θα κάνει θερμομέτρηση και έλεγχο μέσω test.
11. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να αξιοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η σχολική περίοδος στις πύλες εισόδου ή σε σημεία αναφοράς του νησιού μας. Έτσι να θωρακίσουμε το νησί μας κρατώντας χαμηλά το επιδημιολογικό φορτίο. Μέχρι να προκύψει η παραπάνω θέση να χρησιμοποιηθεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που υπάρχει στο νησί μας , για την διενέργεια των τεστ κάτι που ήδη γίνεται σε κλειστές δομές στο νησί όπως είναι οι υπάλληλοι του δήμου και διάφορες επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
12. Να τοποθετηθούν υγειονομικοί κάδοι απορριμμάτων φαρμακευτικού υλικού για να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον από τα συγκεκριμένα απόβλητα
--
Με εκτίμηση,
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου

 

Συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη με πολιτικό φορέα με θέμα την παιδεία

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας και με σκοπό την επικοινωνία των θέσεων της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, σε κεντρικό επίπεδο, ξεκινήσαμε κύκλο συνομιλιών με τους πολιτικούς φορείς της χώρας μας. Η πρώτη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου, έπειτα από πρόσκληση που μας απέστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με θέμα συζήτησης: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ - ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η εισηγήτρια Θεανώ Φωτίου, Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, πρώην Αν.Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής

Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, εκπρόσωποι φορέων και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κυκλάδων. Ο εκπρόσωπος μας, Μάνος Σταυριανός εξέφρασε τις θέσεις μας τονίζοντας ότι:  θα έπρεπε να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί ο νόμος στου σχολικού νοσηλευτή και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας  δεν υπάρχουν υγειονομικοί κάδοι ώστε να απορρίπτονται τα φαρμακευτικά υλικά και κατ’ επέκταση τα self tests  οι προαύλιοι χώροι των σχολείων θα έπρεπε να ήταν θεματικοί και να ξεφύγουν πλέον από το ποδοσφαιρικοκεντρικό πρότυπο  οι γονείς σε περίοδο πανδημίας θα έπρεπε να παίρνουν άδειες ειδικού σκοπού  δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία αναφέροντας το παράδειγμα του voucher  τα δημόσια κτήρια στα νησιά μας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως ερευνητικά πανεπιστημιακά κέντρα ή πανεπιστημιακά τμήματα διαφόρων ειδικοτήτων  θα έπρεπε να υπάρχει ειδικός ψυχολόγος καθώς και διατροφολόγος στα σχολεία  θα έπρεπε να διδάσκονται οι μαθητές και τοπική ιστορία σημειώνοντας παράλληλα την απαξίωση των πολιτιστικών συλλόγων από την πολιτεία

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι στις ομιλίες τους συμφώνησαν με τις θέσεις της Ένωσης σχολιάζοντας τις θετικά ενώ η κ. Φωτίου δεσμεύτηκε σε επόμενη συνάντηση να έχει περισσότερες απαντήσεις.
Η Ένωση θα συνεχίσει επαφές με τους πολιτικούς φορείς προκειμένου να ακουστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στις εκπαιδευτικές κοινότητες της Πάρου.

Το Δ. Σ. Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos