Καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά για μπάνια και... εμβόλιο και σε μη νησιώτες

24 Μαϊος 2021 23:02

Tα άτομα ηλικίας 18 - 29 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους στα νησιά όπως επιβεβαιώνουν τόσο κύκλοι του Υπουργείου Υγείας αλλά και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο news4health.gr.

 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες οι 20άρηδες θα μπορούν να συνδυάσουν τις... διακοπές τους με το σωτήριο τσίμπημα κατά του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι στα νησιά οι εμβολιασμοί που γίνονται στο πλαίσιο Ελευθερία πραγματοποιούνται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η συλλογιστική πίσω από την απόφαση αυτή είναι να ενισχυθεί η «ασπίδα» της ανοσίας καθώς δεν είναι λίγοι οι νέοι που μετακινούνται προς τα νησιά για να εργαστούν πέρα από τις διακοπές τους.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι έπρεπε να είσαι κάτοικος νησιού ακόμα και αν εμπίπτεις σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, ώστε να κλείσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό σου.

Κανονικά προχωρούν οι εμβολιασμοί
«Σπάσαμε το φράγμα των 5 εκατ. εμβολιασμών σήμερα», είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα από το Υπουργείο Υγείας. Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 75.000 πολίτες και τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 100.000.

Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.250.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%.

Τέλος, τόνισε ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos