ΠΟΕΔΗΝ: Οι ανάγκες των υγειονομικών μονάδων σε 10 νησιά των Κυκλάδων

10 Ιουνίου 2021 01:51

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει «ακτινογραφία» στις μονάδες υγείας στα νησιά – Καταγράφει τις ανάγκες στις υπηρεσίες Υγείας αλλά και στις εμβολιαστικές γραμμές

Τι διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ για τις Κυκλάδες

Γενικό Νοσοκομείο Σύρου: Υπάρχουν 4 γραμμές για τα εμβολιαστικά κέντρα (3 για εμβολιασμό με Johnson και μία για εμβόλια Pfizer) οι οποίες λειτουργούν με νοσηλευτικό προσωπικό από το Αττικό αλλά και με επισκέπτριες υγείας. Καταγράφονται κενές θέσεις στη νοσηλευτική και την τεχνική υπηρεσία.

Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης: Υπάρχουν τρία εμβολιαστικά κέντρα που χορηγούν σκευάσματα Pfizer και Johnson, αλλά δεν υπάρχει γιατρός στα εμβολιαστικά κέντρα. Το νοσοκομείο διαθέτει έναν παθολόγο του ΕΣΥ και 9 γιατροί άλλων ειδικοτήτων της ΑΕΜΥ Α.Ε. (Καρδιολόγος, Παθολόγος, 3 Χειρουργοί, 1 Ορθοπεδικός, 1 Νευρολόγος, 1 Νεφρολόγος, 2 Παιδίατροι, 1 ΩΡΛ, 3 Ακτινολόγοι, 3 Γυναικολόγοι, 1 Αναισθησιολόγος, 1 Κυταρολόγος, 1 Μικροβιολόγος και 3 Γενικοί γιατροί από άλλα Ιατρεία). Έχουν επίσης και 7 Αγροτικούς Ιατρούς που κάνουν εφημερία στο νοσοκομείο. Επίσης η Νοσηλευτική Υπηρεσία εξυπηρετείται μόνο με επικουρικό προσωπικό.

Γενικό νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Νάξου: Υπάρχουν 3 εμβολιαστικά κέντρα. Οι ελλείψεις που διαπιστώνει η Ομοσπονδία αφορούν τα εργαστήρια που δεν έχουν Παραϊτρικό προσωπικό στο Μικροβιολογικό, το Ακτινολογικό και την Αιμοδοσία. Επίσης υπάρχει έλλειψη στους Παθολόγους Ιατρούς. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 3 Παθολόγοι μόνιμοι και 1 Επικουρικός, 4 Ορθοπεδικοί, 1 Ακτινολόγος, 2 Μικροβιολόγοι, 2 Χειρουργοί, 3 Καρδιολόγοι, 1 Παιδίατρος επικουρικός, 1 ΩΡΛ επικουρικός, 1 Νευρολόγος, 2 Οδοντίατροι, 1 Γυναικολόγος και 1 Νεφρολόγος. Οι περισσότεροι από τους γιατρούς είναι επικουρικό προσωπικό. Αναισθησιολόγος μετακινείται περιστασιακά από Αθήνα και από Σύρο.

Κέντρο Υγείας Τήνου: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Δεν διαθέτει Παθολόγους και Γενικούς Ιατρούς - είναι 4 οι οργανικές θέσεις για τους Παθολόγους χωρίς να είναι καλυμμένες. Στο Κ.Υ. υπάρχουν 1 Παθολόγος, 1 Καρδιολόγος, 2 Παιδίατροι, 1 Ορθοπεδικός, 1 Ακτινολόγος με μετακίνηση, 1 Επικουρικός Μικροβιολόγος, 1 Επικουρική Παιδίατρος και 1 μόνιμη. Τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά.

Κέντρο Υγείας Μυκόνου: Υπάρχουν 2 εμβολιαστικά κέντρα. Το Κέντρο λειτουργεί χωρίς παιδίατρο. Διαθέτει έναν Παθολόγο, έναν Παιδοχειρουργό επικουρικό, έναν Ορθοπεδικό και έναν Καρδιολόγο. Ενεργοί είναι μόνο 5 Νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. και μετακινήθηκαν 4 από Αθήνα για να βοηθήσουν. Επίσης, με μετακινήσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου από Αθήνα καλύπτονται οι ανάγκες.

Κέντρο Υγείας Αμοργού: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Το Κέντρο διαθέτει 6 νοσηλευτές και έναν μόνιμο γενικό γιατρό, προσωπικό που δεν αρκεί για να συμπληρώνεται η ολοήμερη λειτουργία.

Κέντρο Υγείας Μήλου: Υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο. Το Κέντρο δεν έχει γενικούς γιατρούς, υπάρχει ένας Καρδιολόγος επικουρικός.

Κέντρο Υγείας Άνδρου: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Το Κέντρο έχει 2 γενικούς γιατρούς, 1 Παιδίατρο, 1 Παθολόγο και 1 Ορθοπεδικό. Όμως έχουν μόνο 8 Νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. και το καλοκαίρι χρειάζεται ενίσχυση. Κάποιοι από Νοσηλευτές πηγαίνουν και στο εμβολιαστικό κέντρο.

Κέντρο Υγείας Πάρου: Λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο. Υπάρχουν 9 νοσηλευτές που δεν επαρκούν και μία Επισκέπτρια Υγείας. Επίσης, 2 Γενικοί ιατροί, 1 Παθολόγος, 1 Ακτινολόγος, 1 Καρδιολόγος, 1 Παιδίατρος και 1 Οδοντίατρος. Επίσης έχουν μόνο 1 Διοικητικό υπάλληλο.

Κέντρο Υγείας Ίου: Υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο. Από γιατρούς είναι καλυμμένοι με έναν γενικό Ιατρό, δύο Ορθοπεδικούς και έναν Παιδίατρο. Σε όλο το Κ.Υ. Υπάρχουν 6 Νοσηλευτές που απασχολούνται και στο εμβολιαστικό κέντρο.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos