«Πρωταθλήτριες» οι Κυκλάδες στους εμβολιασμούς! – Αναλυτικά ποσοστά ανά νησί…

17 Ιουνίου 2021 18:32

Ο εμβολιαστικός χάρτης έχει μπει πια στη ζωή μας. Καταγράφει σε ποσοστιαία βάση το μέρος του πληθυσμού ανά νομό, δήμο ή περιφερειακή ενότητα της Ελληνικής επικράτειας, που έχει ήδη καλυφθεί εμβολιαστικά.

Βασικός στόχος η επίτευξη του λεγόμενου τείχους ανοσίας στη βάση του οποίου η πανδημία θα ελεγχθεί και η ζωή θα επιστρέψει στην πολυπόθητη πλέον κανονικότητα.

Το εθνικό εμβολιαστικό εγχείρημα «Ελευθερία» «τρέχει» εδώ και κάποιους μήνες στη χώρα, ενώ από το Μάιο, δρομολογήθηκε ειδικά για τους νησιωτικούς πληθυσμούς, το παράλληλο εμβολιαστικό πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» το οποίο ανέλαβε να εμβολιάσει οριζόντια και καθολικά τους κατοίκους των νησιών μονοδοσικά, με το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson.

Όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί, πιστοποιείται ότι τo εγχείρημα «Γαλάζια Ελευθερία» έχει φέρει επιτυχημένα αποτελέσματα ως προς το στόχο της εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς οι νησιώτες ενόψει της τουριστικής περιόδου, εμφανίζονται πρόθυμοι να εμβολιαστούν για λόγους υγειονομικής ασφάλειας αλλά και ομαλότητας της τοπικής οικονομικής ζωής.

Στον ποσοστιαίο χάρτη των εμβολιασμών - χάρη εξάλλου και στον χαμηλότερο πληθυσμό τους σε σχέση με άλλες περιοχές - «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι κατεξοχήν δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της χώρας, δηλαδή οι Κυκλάδες!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι 6 Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 10 πρώτες της Ελλάδας ως προς τα μέχρι στιγμής ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού τους! Αυτές είναι κατά σειρά οι Π.Ε: Κέας – Κύθνου η οποία είναι και η πρώτη στην χώρα, και ακολουθούν οι Π.Ε. Μήλου, Μυκόνου, Θήρας, Άνδρου και Τήνου.

Τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ανά Κυκλαδική Περιφερειακή Ενότητα είναι προς ώρας τα εξής:

Π.Ε. Κέας – Κύθνου α΄δόση: 84,17%  - β΄δόση: 70,34%

Π.Ε. Μήλου 77,83% - 62,39%

Π.Ε. Μυκόνου 71% - 58,81%

Π.Ε. Θήρας 68,97% - 54,81%

Π.Ε. Άνδρου 60,99% - 39,41%

Π.Ε. Τήνου 56,04% -  35,42%

Π.Ε. Πάρου 53,44% - 45,64%

Π.Ε. Σύρου 53,27% - 38,69%

Π.Ε. Νάξου 48,35% - 33,92%

paros keimena 745x280

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos