Bloomberg: H Eλλάδα top προορισμός για τα σούπερ γιοτ των πλουσίων -Ο χάρτης που το αποδεικνύει

29 Ιουνίου 2021 02:09

Ελλάδα ψηφίζουν φέτος οι πλούσιοι και διάσημοι, που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία με την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας, ρίχνοντας άγκυρα με τα σούπερ γιοτ τους σε μαρίνες και γραφικά νησιά.

Η Ελλάδα της Ακρόπολης, των κατάλευκων σπιτιών της Μυκόνου και της Σαντορίνης και των πανέμορφων ακρογιαλιών της Κέρκυρας προσελκύει τους πλούσιους όπως ποτέ και για πρώτη φορά βρίσκεται στην κορυφή του leaderboard του Bloomberg superyacht, με τουλάχιστον 194 σούπερ γιοτ να αγκυροβολούν ανοικτά των ακτών της μέχρι τις 25 Ιουνίου, μια αλματώδης αύξηση -πάνω από 80 σούπερ γιοτ σε σχέση με τον περασμένο μήνα-, καθώς η τουριστική σεζόν στη Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο και την Αδριατική γνωρίζει μεγάλη άνθηση, παρά την πανδημία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η οικογένεια Ρίτσι, ο θρύλος του ΝΒΑ, Μάτζικ Τζόνσον και ο Αυστραλός μεγιστάνας Τζέιμς Πάκερ ήταν μεταξύ των διασημοτήτων που εντοπίστηκαν σε σκάφη στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, ενώ σούπερ γιοτ που φέρονται να ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους Ντέιβιντ Γκέφεν, Αμπντουλά αλ Φουτάιμ και Ερνέστο Μπερταρέλι αγκυροβόλησαν ανοικτά των ακτών, σύμφωνα με στοιχεία σκαφών που ανέλυσε το Bloomberg.

 Η λίστα που φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή του leaderboard του Bloomberg superyacht, με τουλάχιστον 194 σούπερ γιοτ να αγκυροβολούν ανοικτά των ακτών της μέχρι τις 25 Ιουνίου / Πηγή: Bloomberg
 H Ελλάδα, όπου έχουν χορηγηθεί εμβόλια στο 37% του πληθυσμού της, αντιμετώπισε ξεσπάσματα τον περασμένο Νοέμβριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και άνοιξε τα σύνορά της για ξένους τουρίστες στις 14 Ιουνίου, χωρίς να υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, αρκεί να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ωστόσο, το πρακτορείο αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέκριναν πρόσφατα την Ελλάδα κι άλλα κράτη που εξαρτώνται από τον τουρισμό επειδή υποδέχονται ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με τα λιγότερο αποτελεσματικά ρωσικά και κινεζικά εμβόλια.

Η πληγείσα τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και περίπου το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της. Η Ελλάδα βρέθηκε από το 2015 μέχρι το 2019 στη 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αναφορικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό με 30,3 εκατομμύρια επισκέπτες κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos