Κορωνοϊός: Τα νησιά και οι περιοχές που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς

15 Ιουλίου 2021 15:22

Οι περιοχές με το πολύ υψηλό ιικό φορτίο προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς, την ώρα που η μετάλλαξη Delta εξαπλώνεται ταχύτατα. Η κατάσταση φαίνεται να είναι ανησυχητική στις Κυκλάδες και κυρίως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Ίο.

Και στην περιφέρεια Αττικής καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, με ιδιαίτερη έμφαση αυτή την περίοδο στον νότιο τομέα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Προβληματισμός επικρατεί και για την Κρήτη, όπου η Νο1 πηγή ανησυχίας είναι το Ρέθυμνο και στη συνέχεια το Ηράκλειο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τα κρούσματα όμως αυξάνονται και σε άλλες περιοχές, όπως στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Θεσσαλία.

Οι επιδημιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τα νησιά, τους τουριστικούς προορισμούς και εξετάζουν την εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους στον τουρισμό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια πρόταση να γίνονται rapid tests στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που δουλεύουν στον τουρισμό, κυρίως στα νησιά, δύο φορές την εβδομάδα.

 «Στα 30-32 έτη ο μέσος όρος ηλικίας ασθενών» – «Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε Covid»
«Η μετάλλαξη Delta είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει ξανά σε κλινικές covid», τόνισε η συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκαγκα.

Η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας «είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ», όπως σημείωσε. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό όρος σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ πρόσθεσε ότι από τη μετάλλαξη Delta, πλήττονται και τα παιδιά και αν όπως είπε χαρακτηριστικά αρρωστήσουν 10.000 κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos