Με επιτυχία έγινε η ενημερωτική διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε το Αφεντάκειο

18 Ιουλίου 2021 14:38

Η ίδρ υση Μ.Φ.Η. και η επαναλειτουργία του Οίκ ου Περιθάλψεως παραμέν ει στόχος και επιθυμία όλων.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 η ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση που οργανώθηκε από το Κληροδότημα, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιμώλου αλλά και των μελών του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου Κιμωλίων η Οδηγήτρια, της Ένωσης Κιμωλίων, αλλά και των Κοινωνικών και Επαγγελματικών Φορέων του νησιού.

Εκ μέρους του Αφεντακείου παρέστησαν, εκτός του Προέδρου, η Αντιπρόεδρος Κυρία Παρασκευή Αφεντάκη, η Γραμματέας Κυρία Ιωάννα Σαλιβαρά ο Ταμίας Σοφοκλής Δανασσής Αφεντάκης, το Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών Ζώης Κολιός και βέβαια ο Δήμαρχος Κιμώλου(και μέλος του Δ.Σ.) Κωνσταντίνος Βεντούρης. Ακόμη εκ μέρους του Δήμου παρέστη ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Ιωάννης Βεντούρης καθώς κα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης παρέστησαν και μέλη τη Διοίκησης των δύο Συλλόγων( Οδηγήτρια και Ένωσις Κιμωλίων)καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου.

Ο Πρόεδρος του Αφεντακείου, Σωτήρης Σ. Στανωτάς, ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν μετά και την μεγάλη οικονομική ζημία που υπέστη το Κληροδότημα, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία ανάμεσα στα οποία και η αλλαγή των όρων εκ μέρους του επενδυτή που είχε επιλεγεί για την μακροχρόνια μίσθωση του κτηρίου επί των οδών Αρμοδίου και Σωκράτους. Ειδικά για αυτό, εξήγησε ότι η Εποπτεύουσα Αρχή μένοντας προσκολλημένη στο γράμμα του Νόμου δεν δέχθηκε να εγκρίνει την μίσθωση, με αποτέλεσμα το ΔΣ να αναγκαστεί να επαναλάβει την διαδικασία και πλέον αναμένονται νέες προσφορές.

Αναφέρθηκε ακόμη στο νομικό πλαίσιο- το οποίο παρουσιάζει αγκυλώσεις, όπως είπε- με βάση το οποίο είναι ανάγκη να γίνουν όλες οι ενέργειες για την επαναλειτουργία ως Μ.Φ.Η. του Οίκου Περιθάλψεως. Πρόσθεσε ότι το Δ.Σ. συνεχίζει τις προσπάθειες για την πληρέστερη και καλύτερη εκμετάλλευση των

ακινήτων του Αφεντακείου ώστε να αυξηθούν τα έσοδα σε επίπεδο που να επιτρέπουν την λειτουργία Μ.Φ.Η. στον Οίκο Περιθάλψεως, αλλά και την ανάπτυξη άλλων Κοινωφελών δραστηριοτήτων υπέρ της Κιμώλου και των Κατοίκων της.

Στην συνέχεια και αφού ακούστηκαν τοποθετήσεις εκ μέρους των παρισταμένων απήντησε σε ερωτήσεις και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επαναβεβαίωση ότι η επαναλειτουργία του Οίκου Περιθάλψεως αποτελεί κοινό στόχο όλων των Κιμωλίων.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos