Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 6ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

05 Δεκεμβρίου 2014 14:59

Στην Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα της Π.Ν.ΑΙ. κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συμμετέχουν 200 παραγωγοί με 600 ιδιαίτερους κωδικούς μελιού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ με δικό της περίπτερο, όπου εκθέτουν τα προϊόντα τους μελισσοκόμοι από 13 νησιά.

Το φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα καθώς κάθε μια τέτοια διοργάνωση ενισχύει την εικόνα αυτού του τόσου σημαντικού προϊόντος για την Ελλάδα ανεξάρτητα εάν προέρχεται από ένα μικρό παράγωγο ή από μία επώνυμη εταιρεία.

Στόχος και του φεστιβάλ είναι η προβολή και η προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών, να γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς μελιού απ' όλη την Ελλάδα, να γευτούν γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα, να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με τη μέλισσα, να δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι, να βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών, να γνωρίσουν διατροφολόγους και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μελιού στο παιδί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos