Συλλήψεις σε νησιά των Κυκλάδων

19 Ιουλίου 2021 16:06

Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Οι δράστες προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις εξωτερικού

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αποτροπή παράνομης εξόδου και την αντιμετώπιση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο 17-18 Ιουλίου 2021, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά επτά αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
• Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, έξι αλλοδαποί, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας αλλοδαπός, οι οποίοι μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχουν εντατικοποιήσει τις δράσεις τους σε σημεία εισόδου-εξόδου (αεροδρόμια, λιμένες) με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενες με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos