Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων

06 Αυγούστου 2021 15:49

Μετά από τον Νόμο 4812/2021 (ΦΕΚ 110/Α/30-06-2021) και σύμφωνα με το αρ. 65, που αφορά στη αναγκαιότητα διενέργειας μεγάλου αριθμού μοριακού και άμεσου ελέγχου για την ανίχνευση COVID 19, ο οποίος ισοπεδώνει και καταλύει κάθε αρχή και κανόνα αδειοδότησης και εγκατάστασης Π.Φ.Υ. και επιβάλει με το έτσι θέλω την πλανοδιακή ιατρική, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η παραπάνω νομοθεσία..

Στα νησιά μας θα έχουμε ιατρικές εταιρείες και ιατρούς δύο ταχυτήτων.

Αυτούς που ανήκουν στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, που με υπευθυνότητα, συνέπεια, ήθος και αίσθημα ευθύνης τηρούν τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας, υπόκεινται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που το υπάρχον νομικό πλαίσιο ορίζει και… τους «άλλους»! Τους «αλεξιπτωτιστές», που με τις πλάτες του νέου νομικού πλαισίου έρχονται στις Κυκλάδες, εγκαθίστανται χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό ή φορέα που να μπορεί να βεβαιώσει
και να πιστοποιήσει την ασφάλεια της δημόσιας υγείας στους χώρους που λειτουργούν, και την επιστημονική αρτιότητα των απασχολούμενων σε αυτά τα «spot ελέγχου», όπως έχουν αυτοονομαστεί.

Αυτοί οι «πειρατές» της υγείας, χωρίς κανέναν δισταγμό, αγνοούν επιδεικτικά κανόνες και θεσμούς,καταλύοντας κάθε μορφή δεοντολογίας, διαφημίζοντας και διαλαλώντας την «πραμάτεια» τους ως άλλοι πλανόδιοι έμποροι. Κερδοσκοπούν εις βάρος τόσο των κατοίκων των νησιών μας όσο και των επισκεπτών μας, αφού τους έχει δοθεί η δυνατότητα από τη νομοθεσία, άλλα και με τη στήριξη άλλων φορέων των Κυκλάδων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων δεν θα σταθεί αμέτοχος και θεατής στην ισοπέδωση του ιατρικού λειτουργήματος. Θα αντιδράσουμε δυναμικά και προς όλες τις κατευθύνσεις για να προστατέψουμε την δημόσια υγεία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας ιατρών των Κυκλάδων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos