Εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και τιμής τον Αύγουστο στην Αμοργό

08 Αυγούστου 2021 14:39

Η Αμοργός συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821 με δράσεις και εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Επιτροπής « Ελλάδα 2021».

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο δύο εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και τιμής:

– Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση η «Αμοργός τιμά τους Δασκάλους της» στο παλιό Σχολαρχείο στη Χώρα. Εκεί όπου λειτούργησε ένα από τα πρώτα Σχολεία της Ελεύθερης Ελλάδας το οποίο ιδρύθηκε το 1829 με δαπάνες της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης.

– Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στις 20:00, στηνΠλατεία «Λόζα» Χώρας Αμοργού θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης για τον Μάρκο Γαβρά στο πλαίσιο της οποίας θα τελεστείκαι η ονοματοδοσία της Αίθουσας που στεγάζει την Τοπική Αρχειακή Συλλογή του Δήμου Αμοργού σε «Αίθουσα Μάρκος Γαβράς».

Με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ανακοινωθεί το πλήρες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες της Πολιτείες περί προστασίας της δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς του covid-1

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos