Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Άνδρο

01 Οκτωβρίου 2021 16:19

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες της 29/09/2021, οι Λιμενικές Αρχές Άνδρου και Καρύστου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Φ/Γ πλοίο ''HODZI'' σημαίας Παναμά, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο ΜΕ 7.170 Μ.Τ. ξυλείας από Τουρκία

με προορισμό την Τυνησία με είκοσι (20) μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή, χωρίς να αιτεί συνδρομή στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βόρεια ν. Άνδρου. Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια έξω από την ακτή «ΔΗΜΟΛΙΤΗ» ν. Άνδρου ενώ στην περιοχή έσπευσαν το Ρ/Κ «Χ. ΓΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ» Ν.Π. 12514 και το «VERNIKOS SIGNOS».

Μεσημβρινές ώρες χθες ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου από το «VERNIKOS SIGNOS», συνοδεία του «Χ. ΓΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ» με προορισμό το αγκυροβόλιο Καρύστου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του 'HODZI'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. .

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos