Χείρα συνεργασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και τον Έπαρχο Νάξου κ. Γ. Μαργαρίτη προς τον Δήμο και τον Δήμαρχο Νάξου κ. Δ. Λιανό

04 Οκτωβρίου 2021 17:28

 Χείρα συνεργασίας στον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό έτειναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Έπαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Γιάννης Μαργαρίτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κκ Λεονταρίτης και Μαργαρίτης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση που ο Δήμαρχος και ο Δήμος Νάξου έχει κρατήσει όσον αφορά τη συμμετοχή της Νάξου στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε., στάση προσβλητική, όχι ως προς την αντίθετη άποψη αλλά ως προς τη διαστρέβλωση που χρησιμοποιήθηκε για την Περιφέρεια και τους λοιπούς συμμετέχοντες στον φορέα διαχείρισης των αποβλήτων και εξόχως αντιδεοντολογική ως προς τη συνεργασία Α' και Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει φέρει μέχρι σήμερα εξαιρετικά αποτελέσματα στο Νότιο Αιγαίο.
Τόνισαν ότι η διαφορετική άποψη είναι πάντα σεβαστή, αλλά οι ανακρίβειες που έχουν λεχθεί για να αιτιολογήσουν την άρνηση του Δήμου να συμμετάσχει στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ακόμη, τόνισαν προς το Δήμαρχο ότι οι λύσεις για έργα διαχείρισης των αποβλήτων του νησιού δρομολογούνται με οικονομικούς πόρους της Περιφέρειας και των λοιπών Δήμων, καθώς, μέχρι σήμερα, παρά την σχετική ενημέρωση και υποχρέωση, ο Δήμος Νάξου δεν έχει καταθέσει στο λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ το μετοχικό κεφάλαιο που του αντιστοιχεί.

Ήδη ολοκληρώθηκε από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου η επικαιροποίηση της μελέτης και εντός των ημερών υποβάλλεται στο ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ αίτημα χρηματοδότησης, από τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου πλέον, της πράξης «Επεξεργασία υπολειμματικών σύμμεικτων Α.Σ.Α. και Προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων Νήσου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

Σε ό, τι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη Νάξο, οι κκ Λεονταρίτης και Μαργαρίτης ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση δύο (2) μεγάλων έργων τριετούς διάρκειας.
Το πρώτο αφορά παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού, συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000, 00 ευρώ και το δεύτερο τον καθαρισμό των ρεμάτων του νησιού συνολικού προϋπολογισμού 600.000, 00 ευρώ.

Τον ενημέρωσαν, επίσης, ότι τα έργα ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων Φιλωτίου και Κουφονησίου θα έχουν δημοπρατηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου.

Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος τόνισαν προς τον Δήμαρχο Νάξου ότι η αποκατάσταση της συνεργασίας και η συνένωση των δυνάμεων, μόνο προς όφελος του νησιού μπορεί να αποβεί, με την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos