Φωτιά στην Τήνο: «Είναι η μεγαλύτερη που θυμάμαι στο νησί»

20 Νοεμβρίου 2021 21:17

Στο πόδι έχει σηκωθεί ολόκληρο το νησί από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Τήνο…

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, ενώ ο αέρας δυσκολεύει ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Περιαλης, μίλησαν στο newsit.gr για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί.

“Είναι σε ύφεση, πνέουν όμως ισχυροί βοριάδες. Είμαστε σε συντονισμό με την πολιτική προστασία, η οποία έχει κινητοποιηθεί άμεσα και στέλνουν και οχήματα και πυροσβέστες από Σύρο, Άνδρο και Ραφήνα. Προληπτικά έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί. Στο Όρος της Τήνου καίει αυτή τη στιγμή”

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι η φωτιά “είναι υπό έλεγχο, τώρα έρχονται και ενισχύσεις από Ραφήνα και Άνδρο. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι όσο χρόνια θυμάμαι, είναι η πιο μεγάλη φωτιά στην Τήνο μας. Έκανε πολύ καλή δουλειά το κλιμάκιο με τους πυροσβέστες και τέθηκε υπό έλεγχο. Τώρα υπάρχουν μόνο μικρές εστίες και υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης, είμαστε σε επιφυλακή. Δεν έχουν καεί σπίτια ευτυχώς, αλλά με το πρώτο φως της μέρας θα δούμε τι ζημιές έχουν γίνει. Έχει πέσει λίγο ο αέρας, είναι βοριάς νοτιοανατολικος, ότι χειρότερο για το νησί μας”.

Φωτογραφία: Ραφαηλ Απέργης

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos