Κυκλάδες: Σφοδρή κακοκαιρία ενόψει! Θα δουν “άσπρη μέρα” τα νησιά;

18 Ιανουαρίου 2022 22:06

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά μετεωρολογικά μοντέλα, η χώρα μας πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη με σφοδρό κύμα χιονιά τις επόμενες μέρες ο οποίος θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 5 ημερών με εξάρσεις και υφέσεις ως προς τα φαινόμενα.

Πολικές θερμοκρασίες, βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις, θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη και δριμύ κρύο, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα επηρεάσει και τα νησιά των Κυκλάδων από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου μέχρι περίπου τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Έτσι λοιπόν, στα νησιά του συμπλέγματος, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής με βροχές, το Σάββατο τα φαινόμενα θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι.

Κυριακή  23/01

kairos 788

Την Κυριακή ο δριμύς καιρός θα συνεχιστεί ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές ενδείξεις υπάρχει η πιθανότητα χιονόπτωσης στα νησιά των Κυκλάδων τα οποία ενδέχεται να δουν “άσπρη μέρα”!

Τη Δευτέρα 24/1, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα πρόσκαιρα, καθώς από την Τρίτη 25/1 η κακοκαιρία δείχνει να επιστρέφει δριμύτερη στις Κυκλάδες. Χιονόνερο ή χιόνι θα κάνουν πιθανώς την εμφάνισή τους ξανά. Ο υδράργυρος θα σημειώσει “βουτιά”η θερμοκρασία θα πέσει κατά 7 – 8 βαθμούς από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και το πολύ κρύο θα διαρκέσει τουλάχιστον για 3 – 4 μέρες.

Κυριακή 23/01

kairos 789

Οι άνεμοι τώρα στη θάλασσα των Κυκλάδων από την Παρασκευή 21/1 το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους από νότιους εντάσεως 7 – 8 μποφόρ. Το πρωί του Σαββάτου διαφαίνεται να εξασθενούν πρόσκαιρα ενώ από το βράδυ της ίδιας μέρας θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα είναι θυελλώδεις εντάσεως 8 – 9 μποφόρ.

Οι άνεμοι επιπέδου θύελλας θα διατηρηθούν και την Κυριακή ενώ τη Δευτέρα αναμένεται πρόσκαιρα να εξασθενήσουν στη διάρκεια της ημέρας για να ενταθούν και πάλι από το βράδυ στα 8 – 9 μποφόρ. Εξασθένιση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos