Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Σύρου!!!

02 Φεβρουαρίου 2022 20:25

Στην κινητοποίηση – συγκέντρωση και στη συνέχεια στη μεγάλη πορεία που ακολούθησε από το νοσοκομείο μέχρι την Πλατεία Μιαούλη και τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που έγινε την Τρίτη 1/2, συμμετείχε ο Νίκος Συρμαλένιος μαζί και με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. της οργάνωσης Σύρου.

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, το οποίο πλαισίωσαν και άλλοι φορείς εργαζομένων, διότι το νοσοκομείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου, όχι μόνο πρέπει να ζήσει και να σταματήσει η αποδυνάμωση του, αλλά πρέπει να ενισχυθεί πάραυτα με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία με τρίμηνες συμβάσεις βοηθητικού προσωπικού, να επιστρέψει το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή, με συνεχή και διαρκή τεστ, να σταματήσουν οι μετακινήσεις στη Νάξο ακόμα και στη Σαντορίνη.

 Και βεβαίως είναι σαφές για τη δική μας αντίληψη, όπως έχουμε αναλύσει και στις θέσεις μας για το νέο ΕΣΥ, ότι απαιτείται, πέραν των μόνιμων προσλήψεων, γενναία αναβάθμιση του μισθολογίου, ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, συγκρότηση ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας.

 Επίσης ο Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος και από τη συντονίστρια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Σύρου Φλώρα Ρούσσου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Σύρο, όπου συνομίλησε με την Διευθύντρια κ. Κοκκάλα καθώς και με τους εργαζόμενους των διαφόρων τμημάτων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων για το επερχόμενο νομοσχέδιο, το οποίο μαζί τις διατάξεις περί επικουρικής ασφάλισης που έχει ψηφιστεί, αποτελεί την οριστική κατεδάφιση του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Επίσης τους ενημερώσαμε για την εισαγωγή ιδιωτών σε θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με αμοιβές εκτός ενιαίου μισθολογίου και με απαξίωση των υφιστάμενων προϊσταμένων, αλλά και για της συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων.

 Τέλος οι εργαζόμενοι μας ενημέρωσαν ότι το βασικό τους πρόβλημα είναι η υποστελέχωση, ενώ τώρα παρατηρείται και η σταδιακή απαξίωση του ΕΦΚΑ της Σύρου, το οποίο απασχολεί συνολικά 16 εργαζόμενους, έχοντας όμως την ευθύνη συνολικά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο. Μας έθεσαν επίσης και το θέμα της υποχρεωτικής μετακίνησης προσωπικού στη Μύκονο για τη σύσταση ΠΕΚΑ (Περιφερειακή Επιτροπή Κοινωνικής Ασφάλισης), ενώ τουλάχιστον για ένα νησί με πολλά και πολύπλοκα προβλήματα, θα έπρεπε εξαρχής να προσληφθεί προσωπικό. Ακόμη μας έθεσαν το ζήτημα της αδυναμίας ουσιαστικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αφού πολλοί υπάλληλοι δεν διαθέτουν internet, ενώ επίσης αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις, διότι η πληροφόρηση και το σύστημα δουλεύουν μόνο από τις κεντρικές υπηρεσίες. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η υπηρεσία της Σύρου, διαχειρίζεται και τα ΚΕΠΑ, που έχουν την ευθύνη για όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη πιστοποίησης της αναπηρίας, αλλά και την ταλαιπωρία των πολιτών από τα υπόλοιπα νησιά.

 Τέλος επισκεφθήκαμε το εμβολιαστικό κέντρο, όπου συζητήσαμε με τους επισκέπτες υγείας για την πορεία του εμβολιασμού, καθώς και την ανάγκη αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Σύρου, έτσι ώστε να αποφορτιστεί και η δουλειά του νοσοκομείου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos