Κυκλάδες – Κορωνοϊός: «Καλπάζουν» οι επαναλοιμώξεις – «Τσιμπημένος» ο δείκτης θετικότητας στα νησιά

06 Απριλίου 2022 21:51

Ενώ η μάχη με την νόσο Covid – 19 συνεχίζεται με χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά να καταγράφονται ως νέα κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένους ασθενείς και δεκάδες θανάτους, στο ζοφερό τοπίο της πανδημίας στην επικράτεια έρχεται να προστεθεί και ένας αξιοσημείωτος δείκτης που κάνει την πάλη με τον κορωνοϊό ακόμη δυσκολότερη.

Είναι ο δείκτης των επαναμολύνσεων, ο αριθμός δηλαδή των πολιτών που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό πάνω από μια φορά και ο αριθμός τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος.
118.070 άτομα στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας έχουν «χτυπηθεί» από τη νόσο με επαναλοίμωξη.

Έχοντας αναρρώσει από το πρώτο «χτύπημα», ο κορωνοϊός τους «ξαναεπισκέπτεται» για να ζήσουν σε επανάληψη την ασθένεια. Σε ποσοστό, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 3,6% των θετικών αποτελεσμάτων. Ποσοστό ασφαλώς υψηλό που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ενδεικτικό του μεγέθους των περιπτώσεων επαναλοίμωξης, είναι ότι ο αριθμός τους, ο οποίος καταγράφτηκε τις τελευταίες 24 ώρες (5 – 6 Απριλίου) ήταν 1.467 περιπτώσεις.

Επαγρύπνησης χρήζει και η εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας όπως καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά των Κυκλάδων. Σε πολλά από αυτά, ο δείκτης θετικότητας - όριο συναγερμού το οποίο θεωρείται από τους επιστήμονες το 4% - έχει πάρει την ανιούσα. Έτσι λοιπόν ενδεικτικά, ανά Περιφερειακή Ενότητα, παρατηρείται ότι αρκετά νησιά έχουν υπερβεί το 4%. Με βάση το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα από τις 28 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2022 τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Αρνητική «πρωταθλήτρια» στο δείκτη θετικότητας στις Κυκλάδες ήταν η Π.Ε. Σύρου με 7,14%.

Ακολουθεί η Π.Ε. Τήνου με δείκτη θετικότητας 6,8%.

Π.Ε. Άνδρου 4,67%

Π.Ε. Πάρου 4,42%

Π.Ε. Θήρας 4,18%

Π.Ε. Μήλου 3,64%

Π.Ε. Νάξου 3,32%

Π.Ε. Κέας – Κύθνου 2,04%

Π.Ε. Μυκόνου 2,01%

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos