Κυκλάδες: Τα δύο «πρόσωπα» του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας: Επιδείνωση express και μετά… άνοιξη!

17 Απριλίου 2022 18:15

Ο καιρός της Μ. Εβδομάδας στα νησιά των Κυκλάδων θα δείξει δύο «πρόσωπα». Το ένα φθινοπωρινό έως χειμωνιάτικο μέχρι τα μέσα περίπου της εβδομάδας, και το άλλο ανοιξιάτικο!

Σε γενικές γραμμές όμως, οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες κι έτσι οι εκδρομείς θα μπορούν να απολαύσουν το ταξίδι προς τους αγαπημένους τους Κυκλαδίτικους προορισμούς.

Αναλυτικά τώρα, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής των Βαϊων, οι θυελλώδεις νοτιάδες που έπνεαν από το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου, πέφτουν από πλευράς έντασης.

Τη Μ. Δευτέρα, οι άνεμοι στρέφονται σε βόρειους εντάσεως 5 – 6 μποφόρ. Οι βοριάδες από το μεσημέρι θα ρίξουν τον υδράργυρο κατά 6 – 7 βαθμούς και το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις.

Τη Μ. Τρίτη, οι βόρειοι άνεμοι πέφτουν σε ένταση σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, η θερμοκρασία ωστόσο κινείται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Από τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης υπάρχει η πιθανότητα βροχόπτωσης.

Τη Μ. Τετάρτη, οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θα είναι εντάσεως 3 – 4 μποφόρ. Από το βράδυ ωστόσο θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς εντάσεως 6 μποφόρ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί της Μ. Τετάρτης και από το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει.

Τη Μ. Πέμπτη θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τη Μ. Παρασκευή οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς εντάσεως 3 – 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κινηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Μ. Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις θα έχουν ένταση 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18 – 19 βαθμούς κελσίου.

Η Κυριακή του Πάσχα θα είναι μια ανοιξιάτικη μέρα με θερμοκρασίες 17 – 19 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί εντάσεως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε βόρειους.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα συνεχιστούν οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θα είναι εντάσεως 5 – 6 μποφόρ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos