Κοινή δήλωση για την αναβάθμιση του λιμένα Τήνου

12 Μαϊος 2022 22:17

Παρουσιάστηκε χθες η εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Τήνου, από τοΥπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην Τήνο. Παρόντες ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας,ο Δήμαρχος Τήνου, κ. ΓιάννηςΣιώτος, η Πρόεδρος του

Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, ο Λιμενάρχης κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου και τοπικοί φορείς. Την συνεδρίαση παρακολούθησε διαδικτυακά η Έπαρχος Τήνου, κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Τήνου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση: «Σήμερα έγινε ένα καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του ζωτικού έργου υποδομής για την Τήνο. Το λιμάνι αποτελεί τη μοναδική πύλη διασύνδεσης του νησιού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Με την νέα πρόταση αντιμετωπίζεται το αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει το θέμα του λιμανιού μετά την απόρριψη, από τους αρμόδιους φορείς του νησιού, των αρχικών λύσεων που είχαν παρουσιαστεί από το Υπουργείο. Τα προτεινόμενα έργα στοχεύουν, αφενός το λιμάνι να είναι λειτουργικό όλο το χρόνο και αφετέρου να εξυπηρετεί την αναπτυξιακή πορεία του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την αρμονική συνύπαρξη πόλης - λιμανιού. Κατά την παρουσίαση έγιναν από τους παρευρισκόμενους προτάσεις για περαιτέρω μικρές βελτιώσεις, οι οποίες και θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Υποδομών.Δεσμευόμαστε από κοινού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε, ο καθένας από την πλευρά του, στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των διαδικασιών αναβάθμισης του λιμανιού μας».

tinoslimani23

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos