Συνελήφθη στη Θήρα αλλοδαπή γυναίκα για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

01 Ιουνίου 2022 14:36

Η δράστιδα εκμεταλλεύονταν ανήλικο παιδί της, το οποίο εξωθούσε στην επαιτεία με σκοπό τον πορισμό παράνομου εισοδήματος

Επίσης επέτρεπε σε έτερο παιδί της να παρανομεί διαπράττοντας κλοπές

 Συνελήφθη χθες (31 Μαΐου 2021) το μεσημέρι στη Θήρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, 34χρονη αλλοδαπή γυναίκα σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την πρόληψη-καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, έπειτα από αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι η κατηγορούμενη εκμεταλλεύονταν επιτηδευμένα ένα ανήλικο παιδί της, εξωθώντας αυτό στην επαιτεία, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και υγεία, με αποκλειστικό σκοπό τον πορισμό παράνομου εισοδήματος.

Ειδικότερα, η δράστιδα τοποθετούσε ανήλικο παιδί με μουσικό όργανο υπό ακραίες καιρικές συνθήκες σε πολυσύχναστα σημεία των Φηρών Θήρας, στοχεύοντας στη συμπόνια και το κοινό αίσθημα των πολιτών-επισκεπτών- τουριστών, ώστε να τους προσφέρουν χρηματικά ποσά.

Παράλληλα εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, από περιπολούντες αστυνομικούς, δύο ανήλικοι (από τους οποίους ο ένας γιος της 34χρονης) τι στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν πορτοφόλι με τη μέθοδο της απασχόλησης από παραθεριστή.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos