Πάρος – Aπογραφή: Τι πληθυσμό έχει το νησί και κατά πόσο αυξήθηκε; Τι ισχύει για τις υπόλοιπες Κυκλάδες;

20 Ιουλίου 2022 17:09

Η Εθνική Απογραφή του 2021 που αφορούσε μεταξύ άλλων στην καταμέτρηση του μόνιμου πληθυσμού της χώρας, έφερε στο φως ενδιαφέροντα στοιχεία για τα πληθυσμιακά δεδομένα της Πάρου αλλά και των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με αυτά, σε κάποια νησιά οι μόνιμοι κάτοικοι αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που διενεργήθηκε 10 χρόνια πριν, ενώ σε ορισμένα άλλα μειώθηκαν.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου τώρα, η οποία περιλαμβάνει τους Δήμους Πάρου και Αντιπάρου, «είδε» τον πληθυσμό της να αυξάνεται και μάλιστα, το ποσοστό αύξησης που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων φθάνοντας το 4,2%. Ο συνολικός πληθυσμός Πάρου και Αντιπάρου σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή είναι 15.554 μόνιμοι κάτοικοι από τους οποίους το 49,6% είναι άνδρες και το 50,4% γυναίκες. Στο Δήμο Πάρου κατοικούν 14.290 κάτοικοι και στο Δήμο Αντιπάρου 1.264.

Τι γίνεται όμως στα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια; Ποιες αυξομειώσεις πληθυσμού παρατηρούνται και που;

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου που περιλαμβάνει το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης ο πληθυσμός των μόνιμων κατοίκων είναι 20.791 άτομα και μειώθηκε κατά 3,3 % την τελευταία δεκαετία.

Στην Π.Ε. Άνδρου που περιλαμβάνει το Δήμο Άνδρου ο μόνιμος πληθυσμός είναι 8.883 κάτοικοι και σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων κατά την τελευταία δεκαετία με ποσοστό 3,7%.

Στην Π.Ε. Θήρας που ανήκουν οι Δήμοι Θήρας, Ανάφης, Ιητών, Σικίνου και Φολεγάνδρου, ο πληθυσμός σημείωσε αύξηση κατά 0,7% και είναι 19.013 μόνιμοι κάτοικοι.

Στην Π.Ε. Κέας – Κύθνου που περιλαμβάνει τους Δήμους Κέας και Κύθνου ο πληθυσμός παρουσίασε μείωση κατά 0,6% και είναι 3.886 μόνιμοι κάτοικοι.

Στην Π.Ε. Μήλου που περιλαμβάνει τους Δήμους Μήλου, Κιμώλου, Σερίφου και Σίφνου ο πληθυσμός παρουσίασε αύξηση κατά 0,9% και είναι 10.023 κάτοικοι.

Στην Π.Ε Μυκόνου ο πληθυσμός σημείωσε μείωση κατά 3,3% και είναι 9.802 μόνιμοι κάτοικοι.

Στην Π.Ε. Νάξου που περιλαμβάνει τους Δήμους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Δήμο Αμοργού σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού ανάμεσα στις Κυκλάδες η οποία έφθασε το 4,3%. Ο πληθυσμός στην Π.Ε. Νάξου είναι 21.777 κάτοικοι.

Στην Π.Ε. Τήνου ο πληθυσμός παρουσίασε μείωση κατά 0,3% και οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 8.611 άτομα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos