Τι έδειξε η νεκροψία για τον 23χρονο στη Σίφνο: Καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία, πνευμονικό οίδημα

28 Ιουλίου 2022 14:14

Ανείπωτη θλίψη στη Λαμία, η οποία θρηνεί τον χαμό του 23χρονου φοιτητή που πέθανε ξαφνικά, βγαίνοντας από τη θάλασσα στη Σίφνο.

Ο 23χρονος φοιτητής βρισκόταν για διακοπές στη Σίφνο μαζί με τους φίλους του όταν το μεσημέρι της Τρίτης, βγαίνοντας από τη θάλασσα, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού, αλλά ήταν ήδη αργά.

 Σήμερα το πρωί η σορός του μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, όπου υπεβλήθη σε νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιατροδικαστής και προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, στην ΕΡΤ, ο νεαρός Θανάσης υπέστη καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του οικογενειακού φίλου καρδιολόγου για τον 23χρονο Θανάση που πέθανε ξαφνικά στη Σίφνο
Ο καρδιολόγος της οικογένειας Παναγιώτης Ιακωβίδης σε ανάρτησή του σημειώνει:

«Η τραγική και αναπάντεχη απώλεια της ζωής ενός νέου παιδιού οφείλει να μας προβληματίζει όλους.

Πιο πολύ, όμως, οφείλει να βυθίσει σε περίσκεψη και αυτοκριτική όσους ανευθύνως, πρωίμως, βιαστικά και άνευ επιστημονικής τεκμηρίωσης, βγάζουν ιατρικές γνωματεύσεις. Την ίδια στιγμή που Γιατροί με απόλυτη γνώση του αντικειμένου τους διερευνούσαν με σοβαρότητα ένα τραγικό συμβάν, χιλιάδες δικαστές του διαδικτύου είχαν βγάλει και “διάγνωση”. Και δεν δίστασαν ούτε στιγμή να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο δράμα για να κάνουν το “κομμάτι” τους.

 Ας τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι στην Επιστήμη, πρώτα συλλέγουμε στοιχεία της Πραγματικότητος και μετά, με βάση αυτά, βγάζουμε συμπεράσματα. Και στη συγκεκριμένη τραγική περίπτωση, πρώτα γίνεται η Ιατροδικαστική διερεύνηση και μετά και με βάση αυτή, μιλάμε για “αιτίες θανάτου”.

Ο τραγικός χαμός του Θανάση, από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ας γίνει μια νέα αρχή στη χρηστή διαχείριση λεπτών θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία».

{https://www.facebook.com/Iakovis/posts/3202144923399498}

Η κατάρρευση του Θανάση που προκάλεσε σοκ
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, από το πρωί της Τρίτης (27.07.2022) ο 23χρονος Θανάσης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, που όμως βγήκε αρνητικός.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos