Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε Γενικά Λύκεια στις Κυκλάδες

26 Αυγούστου 2022 16:52

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, μετά την έκδοση απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και, συγκεκριμένα, της Υφυπουργού Παιδεία, καςΖέττας Μακρή, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η λειτουργία

ολιγομελών τμημάτων σε μαθήματα Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου και Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις σε νησιά των Κυκλάδων, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, κατά́ παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές των νησιών μας -ιδιαίτερα των μικρών- να φοιτήσουν στα τμήματα προσανατολισμού που επιθυμούν:

Με την απόφαση αυτή της Υφυπουργού θα λειτουργήσουν στα νησιά μας ολιγομελή τμήματα σύμφωνα με τον πίνακα:

sxoleia tmimata22

Μετά τη σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Πριν ένα χρόνο περίπου, συνεργαστήκαμε με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Ζέττα Μακρή προκειμένου να λειτουργήσουνολιγομελή τμήματα στα νησιά μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Παιδεία αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φέτος, με την εν λόγω απόφαση, για την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Υφυπουργό, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, για τη βελτίωση των όρων ζωής και εκπαίδευσης των παιδιών μας, που αποτελούν το μέλλον των νησιών μας».

fortomas lykeia13

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos