«Ξενία» Κύθνου: Nέα εποχή για το ιστορικό ξενοδοχείο -Ξεκινά η επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ

11 Σεπτεμβρίου 2022 14:53

Στα χέρια του Ισραηλινού επιχειρηματία Avraham Ravid πέρασε το ιστορικό ξενοδοχείο «Ξενία» της Κύθνου, καθώς και οι δύο ιαματικές πηγές, «Κάκαβος» και «Άγιοι Ανάργυροι».

Η τελετή παράδοσης έγινε πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ενώ στο οικόπεδο έκτασης 7.018 τ.μ. έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης, με σκοπό την αναβίωση του ξενοδοχείου και την ανάδειξη της Κύθνου ως κορυφαίας επιλογής προορισμού.

Το ακίνητο αποτελείται από ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 96 κλινών σε 46 δωμάτια, υδροθεραπευτήριο με 14 μαρμάρινα λουτρά σε διατηρητέο κτίριο, υδρομασάζ και υποστηρικτικές υποδομές συνολικής δομημένης επιφάνειας 4.040,45 τ.μ., στον οικισμό Λουτρά.

Μάλιστα, το ξενοδοχείο έχει ιδιαίτερα σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία, δεδομένου ότι κατασκευάστηκε την περίοδο της βασιλείας του Όθωνος από τον Δανό αρχιτέκτονα Christian Hansen. Στη συνέχεια οι εγκαταστάσεις τροποποιήθηκαν από τον Ernst Ziller, την περίοδο 1871-1891, και χαρακτηρίστηκαν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, καθώς αποτελούν αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής, άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία των Λουτρών Κύθνου. Τα θεραπευτικά νερά τους λέγεται ότι απολάμβανε η Αμαλία στην προσπάθειά της να αποκτήσει διάδοχο με τον Όθωνα. Αν και τελικά δεν βρήκε λύση στο πρόβλημά της, η Αμαλία αγάπησε ιδιαίτερα την Κύθνο και τα Λουτρά και τα επισκεπτόταν επί σειρά ετών. Σήμερα εξακολουθούν να διασώζονται οι μαρμάρινοι λουτήρες που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες μπάνιου του βασιλικού ζεύγους.

Η αξιοποίηση, λοιπόν, του ξενοδοχείου και των ιαματικών πηγών αποτελεί μια εμβληματική επένδυση, 25 εκατ. ευρώ, με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού. Το ξενοδοχείο θα αποκατασταθεί και θα επαναλειτουργήσει μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, αξιοποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο την περιοχή Λουτρά της Κύθνου και τον ιαματικό τουρισμό.

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στο «Ξενία» Κύθνου
Ο Avraham Ravid, που έχει εξοχική κατοικία στην Κύθνο και δηλώνει λάτρης της Ελλάδας, βγήκε νικητής προσφέροντας 2.862.510 ευρώ στον διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που είχε τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ.

 Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας απέκτησε το δικαίωμα επιφάνειας για 99 χρόνια και έχει ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες με το συνεργείο να καθαρίζει τον χώρο και να έχει ήδη πραγματοποιήσει το στήσιμο του εργοταξίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, αυτό το διάστημα οι δικηγόροι τού Avraham Ravid βρίσκονται σε επικοινωνία με κάποια αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας που έχουν ήδη καταθέσει ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη του «Ξενία». Η ομάδα του Ισραηλινού επενδυτή επεξεργάζεται τις προτάσεις και το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει με ποια πρόταση θα προχωρήσει, ώστε να ξεκινήσουν να οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες.

kithnos xenia02

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos