Εξαρθρώθηκε συμμορία ημεδαπών που διέπραττε κλοπές στη Σύρο

16 Σεπτεμβρίου 2022 13:24

Εξαρθρώθηκε συμμορία ημεδαπών που διέπραττε κλοπές στη Σύρο

Συνελήφθησαν (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν άλλοι (2) συνεργοί τους

Εξιχνιάστηκαν (11) περιπτώσεις κλοπής

Κατασχέθηκαν (2) οχήματα, το χρηματικό ποσό των 1.396€ κ.α.

 Τέλος στη δράση συμμορίας ημεδαπών που διέπρατταν κλοπές στη Σύρο κατάφεραν να βάλουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης.

Ειδικότερα, χθες (15 Σεπτεμβρίου 2022) συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας (συμμορίας), διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών που περιλαμβάνει άλλους δύο συνεργούς τους.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι από τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει συμμορία και με τη χρήση συγκεκριμένων μεταφορικών μέσων, προέβαιναν συστηματικά, με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, σε διαρρήξεις και κλοπές χρημάτων, αντικειμένων και δίκυκλων ακολουθώντας κοινή μεθοδολογία.

Από τη διακρίβωση της εγκληματικής τους συμπεριφοράς και την ανάλυση του τρόπου δράσης τους, εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 28 Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου 2022 και αφορούν σε επτά επιχειρήσεις, έναν ιερό ναό, δύο δίκυκλα και μια λουόμενη συνολικής εκτιμώμενης αξίας 18.185 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων δραστών βρέθηκαν στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Δύο οχήματα (αυτοκίνητο – μοτοσικλέτα) που χρησιμοποιούσαν ως μέσα διευκόλυνσης διάπραξης κλοπών
• Το χρηματικό ποσό των 1.396,40 ευρώ
• Μικροποσότητα κάνναβης
• Όπλο πιστόλι κρότου (replica)
• Πέντε κινητά τηλέφωνα
• Δύο μαχαίρια

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos