Έρχεται νέο πλοίο στις Κυκλάδες (Βίντεο)

17 Φεβρουαρίου 2023 16:22

Ένα ακόμη δοκιμαστικό πραγματοποίησε σήμερα στο Σαρωνικό το τελευταίο απόκτημα της δυναμικά αναπτυσσόμενης Creta Cargo Lines, RORO ORION, το οποίο προετοιμάζεται πλέον για να ενταχθεί στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου θα δρομολογηθεί στις Κυκλάδες, παρέχοντας στήριξη στα υπόλοιπα πλοία τις Κρητικής Εταιρείας.

{https://www.youtube.com/watch?v=XCpUXWgE4Ao&t=38s}

Το ORION μέχρι σήμερα βρισκόταν στα ναυπηγεία Σπανόπουλου, πραγματοποιώντας εκτεταμένες εργασίες επισκευής, αναβάθμισής και μετασκευής της πρύμνης του, προκειμένου να συμμορφωθεί στα νέα του καθήκοντα.

ORION Creta Cargo Lines Προετοιμάζεται για τη δρομολόγησή του στις Κυκλάδες 2 scaled, Αρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα

Πλέον, έχει μεταμορφωθεί σε ένα όμορφο, handy size roro πλοίο, που μπορεί να προσεγγίζει ακόμη και στα δυσκολότερα λιμάνια της ακτοπλοΐας μας. Γεγονός, στο οποίο συμβάλλουν τόσο οι διαστάσεις του, όσο και το ασυνήθιστο σύστημα πρόωσής με το οποίο εξοπλίζεται

Είναι το τέταρτο πλοίο της Κρητικής Εταιρείας και αναμένεται να ενδυναμώσει την παρουσία της στην αγορά των θαλασσίων μεταφορών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα πλοία του στόλου της. Η Creta Cargo Lines ιδρύθηκε το 2013. Έκτοτε, αναπτύσσεται συνεχώς και σήμερα αποτελεί σταθερό συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιριών στο χώρο της ενέργειας, καθώς και βασικό δίαυλο μεταφοράς για τα νησιά του Αιγαίου, δεδομένου ότι εκτελεί τακτικά δρομολόγια με τα ιδιόκτητα φορτηγά – οχηματαγωγά πλοία που διαθέτει (ΤΑΛΩΣ και ΙΩΣΗΦ Κ.).

ORION Creta Cargo Lines Προετοιμάζεται για τη δρομολόγησή του στις Κυκλάδες scaled, Αρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα

To ORION, ναυπηγήθηκε στη Σκωτία το 1978 (Έχει χωρητικότητα 899gt (259 dwt), μήκος 70m, πλάτος 13,8m και βύθισμα 3m. Εξοπλίζεται με 2 κύριες μηχανές Mirrlees Blackstone 4SCSA 8-cylinder, συνολικής ιπποδύναμης 1,000 bhp και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 13 κόμβων.

Φωτό και βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

arxipelagos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos