Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην ορεινή Νάξο

15 Ιουλίου 2023 12:28

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην ορεινή Νάξο.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν ενώ αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο την επόμενη ώρα όπου αναμένονται επιπλέον οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση ωστόσο δεν κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή. Οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο μέτωπο από Κεραμωτή προς Σίφωνες, νότια και λίγο δυτικά , το οποίο είναι πιο ενεργό, ενώ υπάρχουν πολύ μικρές διάσπαρτες εστίες προς τα βόρεια και βορειανατολικά της Κεραμωτής, των οποίων γίνεται η κατάσβεσή τους από τα εναέρια μέσα προκειμένου να κλείσει αυτό το μέτωπο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν, 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα και θα μεταβούν αεροπορικώς από Αθήνα 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 33 πυροσβέστες, ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα καθώς και από Σύρο 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 πυροσβέστες. Επίσης, κινητοποιήθηκαν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες δήμου και επαρχείου.

Σύμφωνα με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το οδικό δίκτυο προς την ορεινή Νάξο είναι ανοικτό, ωστόσο παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Να σημειωθεί ότι ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες το μεσημέρι στην Νάξο και η οποία έχει κάψει τεράστιες εκτάσεις χαμηλής βλάστησης.

Από κατοίκους της ορεινής Νάξου υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος, αφού η φωτιά έχει κάψει και κολώνες της ΔΕΗ. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διορθωθούν οι βλάβες που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos