Σέριφος: Έτσι έσωσε τη ζωή 67χρονου με έμφραγμα του μυοκαρδίου ο γενικός γιατρός του νησιού!

25 Αυγούστου 2023 19:46

Με λίγα μέσα στη διάθεσή του, με ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας που ο ίδιος έχει επισημάνει, αλλά και με την αφοσίωση στο λειτούργημά του, αυτό το γιατρού, ο κ. Θανάσης Κοντάρης, γενικός οικογενειακός γιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, έσωσε πρόσφατα τη ζωή 67χρονου άνδρα.

Ο 67χρονος, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ έκανε τις διακοπές του στο νησί, και ο κ. Κοντάρης προχώρησε σε σωτήρια για τον ασθενή θρομβόλυση η οποία ήταν επιτυχής.

Ο κ. Κοντάρης ανέφερε ότι «γνωρίζοντας τον κίνδυνο, τις επιπλοκές αλλά και τα ωφέλη, και ύστερα από την σύμφωνη γνώμη του ασθενούς, προχώρησαμε στην θρομβόλυση ακολουθώντας τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Σχεδόν αμέσως μετά από την χορήγηση του θρομβολυτικού, ο ασθενής ασυμπτωματικός και οι ισχαιμικές αλλοίωσεις στο καρδιογράφημα εξαφανίστηκαν! »

Ο ασθενής, άντρας 67 ετών, βρίσκεται πλέον ασφαλής σε μονάδα παρακολούθησης εμφραγμάτων στον ερυθρό Σταύρο, συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Η ιστορία του γιατρού Θανάση Κοντάρη είναι γνωστή αφού είχε συγκλονίσει με την κραυγή αγωνίας που εξέπεμψε για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο γιατρός που έφυγε από τη Σουηδία το 2018 με το οργανωμένο σύστημα υγείας, και τις υψηλές αμοιβές για να έρθει στη Σέριφο προκειμένου να προσφέρει στη χώρα του άντεξε το ελληνικό σύστημα υγείας τέσσερα χρόνια μέχρι να υποβάλλει την παραίτησή του. Ευτυχώς, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, ο κ. Κοντάρης ανακάλεσε την απόφασή του.

«Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες» εξηγούσε σε συνέντευξή του.

Καταλυτική υπήρξε η συμπαράσταση συναδέλφων προκειμένου να παραμείνει στη θέση του καθώς όπως δήλωσε αναφορικά με το τι συνετέλεσε στο να αλλάξει την απόφασή του να παραιτηθεί ήταν ότι «Κυρίως είναι ότι δύο συνάδελφοι, ένας παιδίατρος κι ένας γενικός γιατρός υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να παλέψουμε μαζί εδώ το καλοκαίρι από 1η Ιουλίου. Αυτό θα σημαίνει πως για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο γενικοί γιατροί, ένας παιδίατρος και τρεις αγροτικοί γιατροί μαζί με δύο νοσηλεύτριες» εξηγεί.

Εν τέλει όπως αναφέρει ο επεμβατικός καρδιολόγος του Ερυθρού Σταυρού, Γιάννης Τσιαφούτης, που έχει αναλάβει πλέον τον ασθενή «οι δυνατότητες είναι απεριόριστες όταν οι άνθρωποι θέλουν .. το σύστημα υγείας στα καλύτερα του..»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos