Τρεις εκπομπές έκαναν πρεμιέρα με... Νάξο και τις γαστρονομικές γιορτές της Ε.Α.Σ. Νάξου!

02 Σεπτεμβρίου 2023 17:31

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε σήμερα για τρεις εκπομπές ισάριθμων μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών της Ελλάδας και ξεκίνησε με... Νάξο και τη 14η Γιορτή Πατάτας και το 5ο Food Experience Graviera Naxos της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Αρχικά, η δημοφιλής εκπομπή του Mega, «Mega Σαββατοκύριακο», συνδέθηκε live με το νησί μας και έμαθε, από τον αγαπημένο δημοσιογράφο και παρουσιαστή της τηλεόρασης, Χρήστο Νέζο, για την κεντρική εκδήλωση του event της Ε.Α.Σ. Νάξου, η οποία είναι απόψε στις 21:00 και στη διάρκεια της θα σερβιριστούν στους επισκέπτες 600 κιλά Πατάτες Νάξου!

Στην κάμερα μίλησαν και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννης Πολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ε.Α.Σ. με το Πανεπιστήμιο, καθώς και ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Σχολής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος και φυσικός, Νίκος Δρης, που έθιξε το θέμα των φετινών εκδηλώσεων της Ε.Α.Σ., «Κλιματική αλλαγή και γαστρονομία», τονίζοντας πως η κλιματική κρίση δεν έχει επηρεάσει σημαντικά το κλίμα της Νάξου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, καθαρίζοντας... πατάτες κάλεσε όλον τον κόσμο να δώσει το «παρών» στην αποψινή εκδήλωση! Η σύνδεση έκλεισε με όμορφες νησιώτικες μελωδίες από τους Στελλίνα Κονιτοπούλου (φωνή), Νίκο Μάκαρη (βιολί) και Αντώνη Κονιτόπουλο (λαούτο)!

Δείτε το απόσπασμα:
{https://www.youtube.com/watch?v=cqBuTbzDnGk}

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα και οι «Δύο στις Δέκα» της ΕΡΤ, που επίσης συνδέθηκαν ζωντανά με το νησί μας και τον Χρήστο Νέζο και πληροφορήθηκαν τα πάντα για τις γιορτές της Ε.Α.Σ. Νάξου και τη σημερινή κεντρική εκδήλωσή τους.

Ιδιαίτερη, μάλιστα, αναφορά έγινε στο ότι στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης θα λάβει χώρα μία πολύ σημαντική performance άμεσα συνδεδεμένη με το θέμα των φετινών γιορτών της Ε.Α.Σ., το οποίο είναι «Κλιματική αλλαγή και γαστρονομία». Συγκεκριμένα, οι καταξιωμένοι εικαστικοί Ματίνα Σταυροπούλου και Νίκος Κανόγλου θα παρουσιάσουν την «Animalia», μία διαμαρτυρία για την εξαφάνιση των ειδών λόγω της κλιματικής κρίσης, ενώ θα αναφερθούν και στην ιστορία της Νάξου.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν ακόμη η Ναταλία Δραγούμη, η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός, που είναι καλεσμένη στις γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ., καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος κάλεσε εκ νέου όλους να παρευρεθούν απόψε στην κεντρική εκδήλωση του event.

Δείτε το απόσπασμα:
{https://www.youtube.com/watch?v=Oq4ghgdPBEA}

Τέλος, με Νάξο και τις γιορτές της Ε.Α.Σ. σήκωσε αυλαία για φέτος και το «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24.

Ο μετεωρολόγος του καναλιού, Δημήτρης Παπαϊωάννου, είναι ένας από τους μετεωρολόγους των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών που θα βραβευθούν στην αποψινή κεντρική εκδήλωση των γιορτών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για τη σημαντική τους προσφορά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας μέσω των καιρικών τους προβλέψεων, στο πλαίσιο του θέματος των δύο γαστρονομικών γιορτών που είναι «κλιματική αλλαγή και γαστρονομία».

Ο ίδιος ο Δ. Παπαϊωάννου, λοιπόν, με φόντο... υπέροχη ναξιώτικη θέα, μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Action Σαββατοκύριακο» για τη συμμετοχή του στις γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου αλλά και για το πώς η κλιματική κρίση επηρεάζει την παραγωγή της περίφημης Πατάτας Νάξου.

Δείτε το απόσπασμα:
{https://www.youtube.com/watch?v=l60QXvja8qA}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos