Παγκόσμια ακτινοβολία και στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού εκπέμπει η Μύκονος

27 Σεπτεμβρίου 2023 17:12

Μήνας του Πολιτισμού και του Αθλητισμού ήταν ο Σεπτέμβριος για τη Μύκονο. Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τις υψηλού επιπέδου μουσικές εκδηλώσεις του Mykonos Art Festival που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στο Νησί των Ανέμων, ο Δήμος έβαλε τη «σφραγίδα» του σε μια σειρά δρώμενων που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Η μαγευτική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου που γέμισε με κόσμο όλη την παραλία της Χώρας έδωσε μια διαφορετική «νότα» στα ακούσματα του νησιού και τα τραγούδια του διάσημου συνθέτη. Ήταν μια ακόμα απόδειξη των εναλλακτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η Μύκονος ως παγκόσμιος προορισμός, όπως και οι Ηροδότου «Νουβέλες » μια θεατρική παράσταση – αναλόγιο με την Άντζελα Γκερέκου και ζωντανή μουσική σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Κάστρου Μυκόνου – Παραπορτιανή σε συνδιοργάνωση του Δήμου Μυκόνου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Οι πολιτιστικές δράσεις ολοκληρώθηκαν με το Mykonos Running Festival αλλά και με την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο Μυκονιάτη μουσουργό Γιώργο Αξιώτη που οργανώθηκε σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ . Χάρη στις ατέλειωτες προσπάθειες του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή οι Μυκονιάτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεγαλύτερο μέρος του διασωθέντος δημιουργικού έργου του μουσουργού Γεωργίου Αξιώτη το οποίο ηχογραφήθηκε και εκδόθηκε από τις δισκογραφικές εταιρείες NAXOS και SUBWAYS σε δύο σπουδαίες δισκογραφικές εκδόσεις με την συμμετοχή και της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών.

{https://www.youtube.com/watch?v=tv7xrUpQRqs}

Το Mykonos Running Festival ήταν μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού που όπως φαίνεται και στο video της παρουσίασής της (https://www.youtube.com/watch?v=tv7xrUpQRqs) περιλάμβανε, πέρα από τους αγώνες δρόμου και σειρά πολιτιστικών δρώμενων και ψυχαγωγίας, όπως δράσεις αθλητικής-ψυχαγωγικής απασχόλησης παιδιών (Kids’ Athletics) Run 500μ.,πρόγραμμα ευεξίας holistic retreat, διοργάνωση μουσικής συναυλίας, φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας, ξενάγηση σε αξιοθέατα και σε χώρους αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και ποικίλες άλλες δράσεις με κορυφαία τη διοργάνωση του πρώτου Συνεδρίου Sports Tourism and Sustainable Destinations με συμμετοχή σημαντικών ομιλητών. Και η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν του Δήμου Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε ότι «επιβεβαιώνεται ότι το νησί μας έχει δυνατότητες να χαράξει μία νέα πορεία βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θα σέβεται την ιστορία και την φυσιογνωμία της περιοχής και θα προσφέρει εξατομικευμένες εναλλακτικές εμπειρίες στους επισκέπτες της».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos