Κυκλάδες: Βαρύ το πένθος στα Μ.Μ.Ε. των νησιών μας – Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Αξαόπουλος

21 Νοεμβρίου 2023 19:03

Βαρύ είναι το πένθος στην οικογένεια των Μ.Μ.Ε. των νησιών μας σήμερα καθώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 55 ετών, ο Άκης Αξαόπουλος από τη Νάξο.

Φίλος, επί χρόνια συνεργάτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας psts.gr, τους κέρδιζε όλους με τον ακέραιο, καλοσυνάτο χαρακτήρα του και την ανοιχτή καρδιά του.

Αδέκαστος λειτουργός στο χώρο των σύγχρονων μέσων μαζικής ενημέρωσης (naxostimes.gr),, των δημοσίων σχέσεων και της διαφήμισης,  άριστος σε ότι καταπιανόταν, με ευαισθησίες και ανοιχτούς ορίζοντες νου, ξεχώριζε στις Κυκλάδες για το έργο του και την προσωπική σφραγίδα που έβαζε σε αυτό.

Φίλε Άκη, από σήμερα ο κόσμος των Μ.Μ.Ε στις Κυκλάδων είναι φτωχότερος και θρηνεί τον αδόκητο χαμό σου.

Το psts.gr και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα ειλικρινή, βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Αθήνα.

Η δημοσογράφος Ποπη Αλιμπέρτη αποχαιρετά τον Άκη:

Σε άλλους κόσμους ταξιδεύει από σήμερα ο Άκης μου, ο Άκης μας. Συναντά τους άλλους αγγέλους τ’ ουρανού… Η ψυχή αυτού του υπέροχου ανθρώπου απέδρασε σήμερα από την Εντατική του Νοσοκομείου «Αττικόν» και χάθηκε στο φως, βασανισμένη απ’ την επιθετική αρρώστια, αλλά γαλήνια. Ορφανέψαμε. Ορφανέψαμε όλοι οι δικοί του, αλλά και όσοι γνώρισαν τη γλυκιά και διακριτική παρουσία του στο διάβα της μικρής ζωής του. Ήταν μόλις 55 χρόνων…

Ψυχούλα ήταν ο Άκης. Γεμάτος αγάπη, καλοσύνη, ευγένεια και μεγαλοκαρδία. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας του Γιάγκος Αξαόπουλος καταγόταν από την Κόρωνο της Νάξου και η μητέρα του Κωστίτσα Αξαοπούλου από τη Σάμο. Ξενιτεύτηκε μικρός, ακολουθώντας την τύχη της οικογένειάς του στην Αμερική. Εκεί, η ζωή του Άκη δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Προσαρμογή στο νέο, διαφορετικό περιβάλλον, οικογενειακή σκληρή δουλειά για επιβίωση και προκοπή. Ο Άκης μετά τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Οικονομικά, στράφηκε στις επιχειρήσεις και ευδοκίμησε, αλλά ο νόστος της Ελλάδας ήταν εκείνος που τον απασχολούσε από παιδί. Η τύχη το έφερε να συνδεθεί με τη Νάξο και να βρει το νήμα της καταγωγής του. Του άρεσε ο τόπος μας, τον λάτρευε, του άρεσαν οι ρυθμοί ζωής στην Ελλάδα, ειδικά στο νησί, σε αντίθεση με τους τρελούς, φρενήρεις αμερικάνικους ρυθμούς. Πήρε τη μεγάλη απόφαση και μετακόμισε μόνιμα στο νησί, άλλωστε ήταν το όνειρό του όπως μου έλεγε…

axaopoulos 231

Στη Νάξο, ο Άκης ασχολήθηκε με τα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας, τις Δημόσιες Σχέσεις και τη Διαφήμιση. Το επιτυχημένο ειδησεογραφικό αυτό portal, το naxostimes.gr, το My Naxos, οι πλήρεις καλύψεις των δραστηριοτήτων στο νησί κ.λπ. είχαν τη σφραγίδα και την υπογραφή του Άκη. Η εργατικότητα, ο ζήλος, η ευγένεια, ο σεβασμός, η επιμέλεια, οι γνώσεις, η ευφυΐα του, τον έκαναν να ξεχωρίζει επαγγελματικά.

Εκείνο επίσης που τον ακολουθούσε σε όλη του τη ζωή ήταν ο ακέραιος χαρακτήρας του. Τίμιος και αλέκιαστος, γελαστός, ήρεμος, καλοσυνάτος, καλοπροαίρετος, στοργικός σύντροφος, ευγενής, ψύχραιμος και γαλήνιος ακόμα και στις πιο μεγάλες αναποδιές και δυσκολίες.

Είχε πολλά σχέδια για τη δουλειά του. Έκανε όνειρα για τη ζωή του. Ζούσε σε ένα περιβάλλον που τον αγαλλίαζε, τον ενέπνεε, του έδινε φτερά. Ώσπου τού χτύπησε την πόρτα ανέλπιστα, ανύποπτα, με βίαιο τρόπο, εδώ και 10 μήνες, η αρρώστια. Και άρχισε ο προσωπικός του Γολγοθάς. Από τότε ξεκίνησε προοδευτικά μια άνιση μάχη με το θεριό. Ο Άκης δεν έχασε τις εκ φύσεως αρετές του. Αισιόδοξος ως την τελευταία πνοή του, συνέχιζε να ονειρεύεται για το μέλλον του, να σχεδιάζει την επιστροφή στη Νάξο από τους νοσοκομειακούς θαλάμους της Αθήνας. Να ονειρεύεται τη γαλήνια και δημιουργική ζωή του. Το πάθος του για τη ζωή και η αγάπη του για τον τόπο και τους ανθρώπους του ήταν ασίγαστα. Με θάρρος, υπομονή, πραότητα και ελπίδα αντίκρυζε κατάματα την ύπουλη, επιθετική αρρώστια, το θάνατο στα μαρμαρένια αλώνια της ζωής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos