Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Νάξου

28 Νοεμβρίου 2023 14:46

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ¨BLUE STAR 1¨ Ν.Π. 10744, κατά τη διαδικασία κατάπλου του, προσέκρουσε στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού της Νάξου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τους λιμένες Πάρου-Πειραιά, με 401 επιβάτες, 85 Ι.Χ.Ε., 38 Φ/Γ, 9 Δ/Κ, 2 Λ/Φ καθώς και 81 άτομα πλήρωμα. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση της προστατευτικής δοκού στην πίσω δεξιά γωνία του στεγανού διαμερίσματος.

Από τη Λιμενική Αρχή της Νάξου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Μετά την προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του για Πάρο-Πειραιά, όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια με 523 επιβάτες, 121 Ι.Χ.Ε., 51 Φ/Γ, 12 Δ/Κ, 2 Λ/Φ και 81 άτομα πλήρωμα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos