Η Αμοργός προσευχήθηκε για τους πεσόντες στην Κίναρο

15 Φεβρουαρίου 2024 14:45

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τελέστηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στην «Πλατεία Ηρώων Κινάρου» στον Όρμο Αιγιάλης Αμοργού επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, για τους ήρωες πεσόντες στην Κίναρο, τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, τον Αντιναύαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, τον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον Πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου, που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης.

Παρόντες στο τρισάγιο που, τελέστηκε από τον π. Κωνσταντίνο Νομικό και τον π. Αντώνιο Δεσποτίδη, ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Σταθμού και του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού καθώς και εκπρόσωποι της Εθνοφυλακής, Συλλόγων, Φορέων και κάτοικοι του νησιού που προσευχήθηκαν για τους ήρωες της Ελλάδας μας και τις οικογένειες τους.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου 2016 ο Αντιναύαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου απονηώθηκαν για την τελευταία τους αποστολή. Ήταν μια πτήση προς τη θυσία και την αθανασία.

Κατέπεσαν, στην Κίναρο, σε αυτό το κομμάτι ακριτικής Αμοργιανής γης, υπερασπιζόμενοι σε καιρό ειρήνης την ακεραιότητα και την ασφάλεια της πατρίδας μας. Την ακεραιότητα και την ασφάλεια όλων μας.

Ο Δήμος Αμοργού δίνοντας το όνομα τους στην Πλατεία του Όρμου, τίμησε την θυσία και τον ηρωισμό τους. Είναι χρέος μας ιερό προς τους ίδιους τους αξιωματικούς, τις ένοπλες δυνάμεις, τις οικογένειες τους, την πατρίδα μας και κυρίως προς τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας, να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη τους. Μόνο έτσι θα μείνουν οι ήρωες ΑΘΑΝΑΤΟΙ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos