Δ. Καπούνης: «Να μπει πλαφόν στα 8 ευρώ στην τιμή που θα πουλήσει αρνί και κατσίκι ο Κτηνοτρόφος!»

06 Απριλίου 2024 17:47

Την πρότασή του να μπει, από την Κυβέρνηση, πλαφόν στα 8 ευρώ στην τιμή που θα πουλήσει φέτος το Πάσχα ο Κτηνοτρόφος το αρνί και το κατσίκι του επανέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στον «αέρα» του «Mega Σαββατοκύριακο».

«Εδώ στη Νάξο, όσα αρνιά και κατσίκια είναι από 8-12 κιλά θα πάνε για σφάξιμο για το Πάσχα», είπε αρχικά ο Δ. Καπούνης.

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Στη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών έγιναν εξαγωγές πάνω από 350 χιλ. αρνιών και κατσικιών από την Ελλάδα προς άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία, Γερμανία). Μπορεί, λοιπόν, εν όψει του Ορθόδοξου Πάσχα, να υπάρξουν ελλείψεις στην ελληνική αγορά και λέω "μπορεί" επειδή, όπως πληροφορούμαι, στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν εισαχθεί ζωντανά ζώα που θα μείνουν για λίγο καιρό σε στάβλους, θα ελληνοποιηθούν, θα σφαχτούν και θα παρουσιαστούν ως ελληνικά, με τις τιμές τους να είναι... ελληνικές».

Κατόπιν, περιέγραψε: «Ελέγχους κάνουν στην αγορά για να δουν τις σφραγίδες που έχει το ζώο και όχι στα ζωντανά ζώα που εισάγονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Όταν εισαχθεί το ζώο ζωντανό, ελληνοποιείται, πάει στο σφαγείο και είναι πλέον ελληνικό, αφού η σφραγίδα του είναι ελληνική. Ελληνοποίηση... από το παράθυρο, δηλαδή! Αυτό γίνεται αυτές τις μέρες και να το προσέξει η Πολιτεία».

Έπειτα, ο Δ. Καπούνης ρωτήθηκε για την τιμή με την οποία θα πουληθεί φέτος το εκλεκτό αρνί και κατσίκι της Νάξου και τόνισε πως «πρόβλεψη ακόμα δεν έχουμε κάνει. Θα είναι όμως λίγο πιο αυξημένη σε σχέση με πέρυσι». Για να τονίσει, ύστερα: «Πέρυσι, στο "καλάθι του Πάσχα", το αρνί και το κατσίκι ήταν στα 9,99 ευρώ. Ας δοθεί, λοιπόν, τιμή-πλαφόν στα 8 ευρώ στην οποία θα πουλήσει ο Κτηνοτρόφος! Μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα (π.χ. ΦΠΑ, έξοδα σφαγείου, κλπ), το προϊόν θα φεύγει στα 10 και θα πωλείται στα 12 ευρώ, ενώ τώρα φεύγει 5 και πωλείται 15! Να δούμε τελικά πού είναι η αισχροκέρδεια! Πέρυσι, ο κτηνοτρόφος πούλησε στα 5,5 και στα 6 ευρώ. Στα σούπερ μάρκετ το προϊόν έφθασε στα 9,99 ευρώ, αλλά στα εξωτερικά κρεοπωλεία κόστισε και 14 και 15 ευρώ! Να το δει το θέμα η Πολιτεία! Τα ίδια συμβαίνουν και με τα υπόλοιπα προϊόντα».

Τέλος, σε ερώτηση για την τιμή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου, ο Δ. Καπούνης ξεκαθάρισε πως «είναι σταθερή» και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται «για την πιο φθηνή Γραβιέρα στην αγορά! Είναι Π.Ο.Π. προϊόν από αγελαδινό γάλα και είναι το πιο φθηνό που υπάρχει ενώ δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη αύξηση στην τιμή του!».

{https://www.youtube.com/watch?v=_wZAkQHIopQ}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos