Βραβείο ανώτερης γεύσης για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης

03 Ιουνίου 2024 15:25

Για μία ακόμη φορά, η υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο!

Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το SuperiorTasteAwardμε δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International TasteInstitute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.
Μέσα από τον θεσμό των SuperiorTasteAwards, αποδεικνύεται ότι παραγωγοί τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο επενδύουν σημαντικά στην ποιότητα και στη γεύση. Από το 2005 έχουν αξιολογηθεί χιλιάδες προϊόντα, από περισσότερες από εκατό χώρες.
Την κριτική επιτροπή του ΔιεθνούςΙνστιτούτου Γεύσης απαρτίζουν πάνω από 200 επαγγελματίες ειδικοί γεύσης, οι οποίοι προέρχονται από περισσότερες από 20 χώρες και είναι μέλη των πιο διάσημων ενώσεων σεφ και σομελιέ.Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέγονται προσεκτικά, με βάση την γευστική τους εμπειρία. Έχουν ξεχωρίσει σε διαγωνισμούς σεφ και σομελιέ ή έχουν αναγνωριστεί από κορυφαίες οργανώσεις το LeGuide Michelin και το Gault&Millau.
Η κριτική επιτροπή πραγματοποιεί οργανοληπτικές αξιολογήσεις. Η διαδικασία γευσιγνωσίας πραγματοποιείται τυφλά και σε πλήρη σιωπή. Στα προϊόντα που επιτυγχάνουν βαθμολογία πάνω από 70% στις αξιολογήσεις αυτές απονέμεται το SuperiorTasteAward, το οποίο αποτελεί, ίσως, την πιο διάσημη πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.
Σημειώνεται, ότι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου έχει αποσπάσει το SuperiorTasteAwardμε δύο αστέρια του Διεθνούς ΙνστιτούτουΓεύσης των Βρυξελλών και το 2015, το 2016 και το 2018.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos