Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

16 Ιουλίου 2024 13:19

Δύο Γαλλίδες που έκαναν διακοπές στη Σίκινο, η 64χρονη Μαρί Πιέρ Αρφέλ και η 73χρονη Φρανσουάζ Μπουτό, εξαφανίστηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Οι δύο τουρίστριες, που έμεναν σε διαφορετικά καταλύματα και γνωρίστηκαν στο νησί των Κυκλάδων, είχαν βγει για πεζοπορία και έκτοτε δεν έχουν δώσει κανένα... σημείο ζωής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ένα μήνα μετά την εξαφάνιση των δύο γυναικών οι οικογένειές τους δεν έχουν πλέον καμία πληροφορία για την εξέλιξη των ερευνών. «Αισθάνομαι εντελώς εγκαταλελειμμένη, αφημένη στην τύχη μου για να βρω λύσεις», δήλωσε στην εφημερίδα η Τζαστίν Μισό, ανιψιά της 64χρονης Μαρί Πιέρ Αρφέλ. Η Μισό μίλησε τη Δευτέρα στην γαλλική εφημερίδα και ανέφερε πως ένα μήνα μετά την εξαφάνιση της θείας της στο νησί των Κυκλάδων οι έρευνες φαίνεται πως έχουν σταματήσει και οι συγγενείς δεν έχουν νέα από τις ελληνικές Αρχές.

Η ίδια, υποστήριξε πως και η οικογένεια της δεύτερης αγνοούμενης, της Φρανσουάζ Μπουτό, βρίσκεται σε αναμονή καθώς δεν έχει καμία είδηση για την εξαφάνιση της 73χρονης Γαλλίδας. «Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα απαραίτητα μέσα για να προχωρήσει η έρευνα, όπως έχει διαβεβαιώσει τους συγγενείς των δύο αγνοούμενων γυναικών; Νομίζω πως η Ελλάδα μας κρύβει πράγματα», υποστηρίζει η ανιψιά της Αρφέλ.

Η ανιψιά της 64χρονης αγνοούμενης δεν αποκλείει οι δύο γυναίκες να είχαν μια «κακή συνάντηση»

Η Μισό ανέφερε πως από την 1η Ιουλίου δεν έχει καμία ενημέρωση από τους υπεύθυνους για τις έρευνες στην Ελλάδα αλλά ούτε και από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, αν και έχει επικοινωνήσει με δύο email. Η ανιψιά της Αρφέλ είπε πως αισθάνεται απογοητευμένη και έχει έρθει σε επαφή με τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, μήπως μπορέσει να μάθει πού βρίσκεται η πορεία των ερευνών για τις δύο εξαφανισμένες Γαλλίδες. Όπως δήλωσε, για την ίδια όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν αποκλείει οι δύο γυναίκες να είχαν μια «κακή συνάντηση». «Υπάρχει πολλή μετανάστευση στην Ελλάδα και πολλή μαστροπεία... σκεφτόμαστε πολλές θεωρίες», δήλωσε. Η ίδια είπε πως σκέφτηκε να αναθέσει την εξαφάνιση της θείας της σε ιδιωτικό ερευνητή αλλά επειδή δεν γνωρίζει κάποιον στην Ελλάδα, θα προτιμήσει να απευθυνθεί σε δικηγόρο.Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Η 73χρονη Φρανσουάζ Μπουτό που αγνοείται στη Σίκινο

Gallida1
Η Μαρί Πιέρ Αρφέλ κατάγεται από την μικρή πόλη Γκασέν, πολύ κοντά στο Σεν Τροπέ, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Σύμφωνα με την ανιψιά της είναι αθλητικός τύπος, της αρέσει η πεζοπορία και έφευγε συχνά μόνη της για διακοπές. Στην Ελλάδα έφτασε τον Απρίλιο και είχε σκοπό να περιηγηθεί στη χώρα μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Την Παρασκευή 14 Ιουνίου η Αρφέλ πήγε για πεζοπορία μαζί με μια άλλη Γαλλίδα που συνάντησε στη Σίκινο, την 73χρονη Φρανσουάζ Μπουτό, η οποία κατάγεται από την πόλη Ρενς της Βόρειας Γαλλίας. Από εκείνη την ημέρα οι δύο Γαλλίδες δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής.Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Η 64χρονη Μαρί Πιέρ Αρφέλ που αγνοείται στη Σίκινο

Gallida2
Η Le Figaro αναφέρει πως την περίοδο της εξαφάνισης των δύο Γαλλίδων στην Ελλάδα είχε καύσωνα όμως σύμφωνα με τους συγγενείς τους και οι δύο είχαν εμπειρία στην πεζοπορία και δεν θα έπαιρναν ποτέ το ρίσκο να περπατήσουν στη ζέστη.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos