Για πρώτη φορά έδεσε πλοίο στη νησίδα της Ρω

17 Ιουλίου 2024 23:29

Καταμαράν της εταιρείας Dodekanisos Seaways έδεσε χθες στη νήσο Ρω, εγκαινιάζοντας την προβλήτα που κατασκευάστηκε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ανάμεσα στους λιγοστούς επιβάτες ήταν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, και η αντιπεριφερειάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χαρούλα Γιασιράνη. Μάλιστα, ο κ. Χατζημάρκος σε σχόλιό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής:

ro1


«Τρίτη 16 Ιουλίου 2024. Μια μέρα ιστορική για τα νησιά μας. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που πλοίο φτάνει και δένει στη νησίδα Ρω. Από αυτή την κουκίδα γης, που η Δέσποινα Αχλαδιώτη ύψωνε επί 40 χρόνια την ελληνική σημαία, στέλνουμε και εμείς σήμερα το ίδιο μήνυμα, στη δική μας γλώσσα. Το μήνυμα της αφοσίωσης στην ευθύνη. Της αγάπης για την πατρίδα. Το μήνυμα της θωράκισης των νησιών του Αιγαίου με υποδομές. Τη δική μας εκδοχή άσκησης πατριωτισμού. Του πατριωτισμού των έργων.

Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, η αξία ενός έργου δεν εξαντλείται πάντα στο τεχνικό του μέρος και τον προϋπολογισμό του.
Οι λιμενικές υποδομές στη νησίδα της Ρω, όπως και η προβλήτα αντίστοιχα στη Στρογγύλη, που έχει ήδη παραδοθεί, είναι σίγουρα πολλά περισσότερα και όλα για όσα αξίζει κανείς να παλεύει. Σίγουρα, μια σπουδαία εθνική υπόθεση που θα αναδειχθεί όπως της αξίζει, μετά τη σημερινή (σ.σ. χθες) επιβεβαιωτική προσέγγιση και θα παραδοθεί όπως πρέπει στους νησιώτες και σε όλη τη χώρα.

Για την ώρα, δένουμε για πρώτη φορά στη νησίδα της Ρω, επειδή προσπαθούμε να μένουμε κάθε μέρα συνδεδεμένοι με τη δουλειά. Με το καθήκον».

ro3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos