Μύκονος: Χειροπέδες σε μέλος συμμορίας που κλέβει σε τουριστικά καταλύματα

23 Ιουλίου 2024 14:39

Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών αντικειμένων και χρημάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 55.000 ευρώ.

Ένας 32χρονος αλλοδαπός συνελήφθη τη Δευτέρα στη Μύκονο, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας, για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα τρία άτομα, ως συνεργοί του συλληφθέντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα, απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.

Η αποδόμηση και ο τερματισμός της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα υλοποίησης στοχευμένου αστυνομικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου εντοπίστηκε υπαίθριος χώρος – «καβάτζα», όπου διέμεναν προσωρινά εντός σκηνής και απέκρυπταν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.

Mykonos klopes2


Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρήματων και αντικειμένων η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 55.000 ευρώ.

Μεταξύ των πειστηρίων βρέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχε κλαπεί το 2022.

Κατά την αναζήτηση των δραστών περιπολούντες αστυνομικοί και στελέχη Ο.Π.Κ.Ε. χθες πρώτες πρωινές ώρες εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται πλησίον της «καβάτζας». Αντιλαμβανόμενοι αυτοί τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο αργότερα κατά τη εξέλιξη των ερευνών εντοπίστηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη, καθώς επιχείρησε να διαφύγει.

Ο 32χρονος συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Μέρος των κατασχεθέντων ευρημάτων που αναγνωρίστηκε αποδόθηκε.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos