Πέντε Χώρες των Κυκλάδων που «κλέβουν» τις εντυπώσεις

28 Ιουλίου 2024 12:05

Εδώ, που τα λέμε, δεν είναι καθόλου εύκολο να επιλέξεις ποια είναι η ωραιότερη Χώρα των Κυκλάδων, καθώς η μία είναι ωραιότερη από την άλλη, ενώ σχεδόν όλες κινούνται στα πλαίσιο της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με τα πάλλευκα σπίτια και τα πλακόστρωτα καλντερίμια, αποπνέοντας μια μαγική νησιωτική αύρα.

Αλλά, εμείς είπαμε να το τολμήσουμε κι επιλέξαμε παρακάτω τις πέντε Χώρες των Κυκλάδων που «κλέβουν» τις εντυπώσεις στο… νήμα!

Σίφνος
Απολλωνία Σίφνος

Apollonia sifnos2
Από τις ωραιότερες Χώρες των Κυκλάδων, η Απολλωνία της Σίφνου θα σας ενθουσιάσει με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πάλλευκα σπίτια χαρακτηριστικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και τις χρωματιστές λεπτομέρειες από πορτοπαράθυρα και ανθισμένα λουλούδια που θα αντικρίσετε. Είναι χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους και πήρε το όνομά της από τον θεό Απόλλωνα, ο οποίος λατρευόταν από τους κατοίκους του νησιού κατά την αρχαιότητα.

Ανάφη
Ανάφη

anafh
Η Χώρα του νησιού είναι ένας παραδοσιακός κυκλαδίτικος οικισμός με μποέμ, όμως, χαρακτήρα, όπως η Ανάφη. Λευκά θολωτά σπίτια, στενά πλακόστρωτα σοκάκια και μοναδική θέα, συνθέτουν το σκηνικό της Χώρας. Το Ενετικό Κάστρο και οι γραφικοί ανεμόμυλοι που βρίσκονται στην πλαγιά του λόφου, είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της.

Σέριφος
Σέριφος

serifos
Ακόμα, μία πανέμορφη Χώρα, είναι εκείνη της Σερίφου, με τα πάλλευκα σπίτια, τα δαιδαλώδη δρομάκια και τους ανεμόμυλους. Οι βόλτες συνήθως ξεκινούν από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο ενετικό κάστρο με τη μαγευτική θέα, για να καταλήξουν στην πολυσύχναστη Πάνω Πιάτσα.

Ερμούπολη
Βαπόρια Σύρος

vaporia syros5
Διαφορετική από τις υπόλοιπες Χώρες των Κυκλάδων, η πρωτεύουσα Ερμούπολη στη Σύρο έχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα που συνδέεται με το πολιτιστικό και αρχοντικό της παρελθόν. Τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτήρια, τα αρχοντικά σπίτια στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια, το επιβλητικό Δημαρχείο στην πλατεία Μιαούλη, έργο του Ερνέστου Τσίλλερ, το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων που δημιουργήθηκε το 1864 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό και αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου είναι όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Ερμούπολη να ξεχωρίζει και να προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών.

Τζια
Ιουλίδα Κέα

Ioulida kea3
Επίσης, μια ξεχωριστή Χώρα είναι και η Ιουλίδα. Περπατώντας στα στενά, λιθόστρωτα σοκάκια της θα θαυμάσετε τα λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα και πόρτες, τα παραδοσιακά καφενεία και τις ανθισμένες αυλές που αναδύουν την αίσθηση της αυθεντικής κυκλαδίτικης ζωής. Η αρχιτεκτονική της Ιουλίδας, με τα νεοκλασικά κτίρια, τα μικρά εκκλησάκια και τα πανέμορφα αρχοντικά, αντικατοπτρίζει την ιστορική κληρονομιά και την πολιτιστική παράδοση της Τζιας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos