Η νέα τοποθέτηση της Hilton στη Μύκονο και τα σχέδια για τον ελληνικό τουρισμό

02 Αυγούστου 2024 11:55

Πλώρη για σημαντική επέκταση της παρουσίας της στην Ελλάδα, με στόχο τα 40 ξενοδοχεία, έχει βάλει η Hilton, με την τελευταία της τοποθέτηση να γίνεται στη Μύκονο.

Πρόκειται για το Semeli Coast Mykonos Resort, μέλος του brand "Curio Collection by Hilton", που ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία Μερχιά και διαθέτει 45 σουίτες και βίλες.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Alan Mantin, διευθύνων σύμβουλος ανάπτυξης του ομίλου Hilton στη Νότια Ευρώπη στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης της συνεργασίας της με την Brown Hotels "η Hilton επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξή της στην Ελλάδα, με σκοπό να τριπλασιάσουμε την παρουσία μας τα επόμενα χρόνια.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και δημοφιλείς νησιωτικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως -πλην της Μυκόνου- η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κως και η Σκιάθος.

Το 2025 ολοκληρώνεται η μεταμόρφωση του πρώην Hilton στην Αθήνα από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, με βασικό μέτοχο την ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, που θα ονομαστεί THE ILISIAN. Θα περιλαμβάνει το πρώτο ξενοδοχείο Conrad, καθώς και τις πρώτες κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο Conrad Athens θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με μοναδική θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400τ.μ. Αναπτύσσονται επίσης 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences καθώς και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου.

Το Φεβρουάριο φέτος η ισραηλινή ξενοδοχειακή αλυσίδα Brown Hotels είχε ανακοινώσει τη σύναψη franchise συμφωνίας με τη Hilton, με την ένταξη δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην "Curio Collection by Hilton". Πρόκειται για τα Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton και το Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton, τα οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί η Brown Hotels.

H αμερικανική αλυσίδα λειτουργεί το ξενοδοχείο Numo Ierapetra Beach Resort Crete, έπειτα από συμφωνία franchise που σύναψε η Hilton με τη NUMO Hospitality. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία μεταξύ της Hilton και της NUMO Hospitality, μετά το άνοιγμα του Royal Senses Resort & Spa Crete, Curio Collection by Hilton πριν από τρία χρόνια. Η Hilton έχει επίσης παρουσία στη Σαντορίνη (Sea Breeze Santorini Beach Resort, Curio Collection by Hilton) και στη Ρόδο (Lindian Village Beach Resort Rhodes, Curio Collection by Hilton).

Τα περισσότερα ξενοδοχεία υπό διαχείριση ή ανάπτυξη θα είναι υπό το brand της Curio Collection. Η Curio Collection by Hilton αφορά σε ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερα από 160 ξεχωριστά ξενοδοχεία, επιλεγμένα προσεκτικά για να προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές, στους πιο περιζήτητους προορισμούς του κόσμου.

Σημειώνεται πως η Hilton διαθέτει ένα portfolio 24 παγκόσμιας κλάσης brands που περιλαμβάνει περισσότερα από 7.600 ακίνητα και σχεδόν 1,2 εκατομμύρια δωμάτια, σε 126 χώρες και περιοχές

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos