Το ελληνικό νησί που αποθεώνεται (ξανά!) ως το απόλυτο κρυμμένο διαμάντι των Κυκλάδων

Μόλις 7′ με το ferry boat από τη δημοφιλή Πάρο, το ελληνικό νησί φαίνεται να απολαμβάνει όλα τα προνόμια των δημοφιλέστερων νησιών της Ελλάδας, διατηρώντας ωστόσο ένα λιγότερο “τουριστικό” προφίλ.

Σύμφωνα με το Travel & Leisure, όταν μιλάμε για ελληνικά νησιά, η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι δύο σίγουροι προορισμοί. Και τα δύο νησιά έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια ταξιδιώτες όλα αυτά τα χρόνια. Βοηθά επίσης το γεγονός ότι, και οι δύο προορισμοί είναι προσβάσιμοι μέσω πλοίου και αεροπλάνου και αποτελούν μια καλή βάση για να εξερευνήσεις κι άλλα νησάκια.


Αν θέλεις λοιπόν κάτι πέρα από την “περπατημένη”, να γνωρίσεις τη λιγότερο τουριστική πλευρά των Κυκλάδων, πρέπει να επισκεφθείς την Αντίπαρο. Παρά την τόσο κοντινή της απόσταση με την Πάρο — η οποία αποτελεί κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό χάρη στην δημοφιλή Νάουσα και τα πολυτελή ξενοδοχεία που φιλοξενεί — το μικρό, ήσυχο γειτονικό νησί παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό.

antiparos12sh


«Μου αρέσει πολύ που δεν υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες, οπότε όλα είναι ακόμα αυθεντικά και μοναδικά», λέει η Caro Favre στο Travel & Leisure, συνιδιοκτήτρια του Casa Fistiki. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι χαλαρή και μπορείς εύκολα να χάσεις την αίσθηση του χρόνου απολαμβάνοντας τον ήλιο στην παραλία.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνεις στην Αντίπαρο
Βόλτα με σκάφος


Μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Αντιπάρου προσεγγίζονται διά θαλάσσης. Η ενοικίαση μιας βάρκας θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε διάφορες, κρυμμένες παραλίες. Διαφορετικά, μπορείτε για μικρότερο κόστος να απολαύσετε μια ομαδική κρουαζιέρα.

despotikosh
Επίσκεψη στην παραλία Φανερωμένη

Μια πανέμορφη επιλογή, ιδανική για τους πιο “ανήσυχους” ταξιδιώτες που αναζητούν τα πιο ήσυχα μέρη. Στο μικρό όρμο της Φανερωμένης θα φτάσετε μέσα από χωματόδρομο (σε απόσταση περίπου 20 λεπτά από την πόλη). Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα για να περάσετε την ημέρα σας εκεί.

Επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο

Στον ομώνυμο οικισμό, η παραλία Αγίου Γεωργίου είναι ένας προστατευμένος κόλπος με κρυστάλλινα νερά και γραφική θέα στο Δεσποτικό. Αν και δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, το ήσυχο, φυσικό περιβάλλον θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Περιηγηθείτε στη Χώρα

Βρίσκεται στο λιμάνι και είναι ιδιαίτερα γοητευτική και μικρή ώστε να την εξερευνήσετε με τα πόδια. Η Favre προτείνει να την επισκεφθείτε το βράδυ όταν δροσίσει. «Περπάτησε κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, κάντε λίγα ψώνια, απολαύστε σε ένα από τα εστιατόρια το δείπνο σας και στη συνέχεια το ποτό ή το παγωτό σας» προσθέτει.

 

antiparossh 1
Θαλάσσια εκδρομή στο Δεσποτικό

Νοτιοδυτικά της Αντιπάρου, το Δεσποτικό, είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησί στο οποίο βρίσκεται το Αρχαίο Ιερό του Απόλλωνα και αμμώδεις παραλίες. Τα ήρεμα, καθαρά νερά προσκαλούν τους ταξιδιώτες να ρίξουν άγκυρα και να κολυμπήσουν.

Η ιδανική περίοδος να επισκεφθείς την Αντίπαρο


Ο Ιούνιος είναι μια ωραία εποχή για να επισκεφθείς την Αντίπαρο, γιατί η θερμοκρασία είναι ιδανική, και το ελληνικό νησί απολαμβάνει την ηρεμία του Σύμφωνα με την Favre, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι ιδανικοί για ταξιδιώτες που θέλουν να διασκεδάσουν και να κοινωνικοποιηθούν. Ωστόσο, ακόμα και τους μήνες αιχμής, το νησί ποτέ δεν φαίνεται υπερβολικά γεμάτο, και είναι εύκολο να βρεις ηρεμία και να χαλαρώσεις στην παραλία. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, το νερό έχει προλάβει να ζεσταθεί όλο το καλοκαίρι και οι περισσότεροι τουρίστες έχουν φύγει, οπότε είναι μια εξίσου υπέροχη εποχή για να το επισκεφθείτε

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos