Στο «σφυρί» για 25 εκατ. ευρώ υπερπολυτελής βίλα στην Μύκονο - «Καυτά» τα ελληνικά νησιά

12 Αυγούστου 2024 08:39

Το 2023 αποτέλεσε χρονιά - ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με τα νησιά της χώρας μας να βρίσκονται στο «κόκκινο» το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι αφίξεις επισκεπτών όλο και πληθαίνουν όσο προχωρά ο Αύγουστος.

Και καθώς οι τουρίστες συρρέουν στις διάσημες παραλίες και κάνουν ουρές έξω από γνωστά σουβλατζίδικα σε ώρες αιχμής, οι μεσίτες διευρύνουν το χαρτοφυλάκιό τους με πλούσιους πελάτες που αγοράζουν εξοχικές κατοικίες, τονίζει το Bloomberg.

«Είναι σύνηθες αυτό το ενδιαφέρον να μετατρέπεται σε πραγματικές αγοραπωλησίες στους επόμενους μήνες», υπογραμμίζει μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο η Δέσποινα Λαου, της Greece Sotheby’s International Realty. Οι περισσότεροι αγοραστές –πέραν των Ελλήνων- προέρχονται από τις ΗΠΑ και την Ελβετία.

Σύμφωνα με τον Σερτζ Κόγουαν της DDRE Global, οι ξένοι διαμένουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα στα ελληνικά νησιά, λόγω της στροφής στην τηλεργασία μετά την πανδημία. Η Μύκονος και η Σαντορίνη αποτελούν ισχυρούς προορισμούς για εξοχικές κατοικίες, ενώ μέρη όπως η Πάρος ανεβαίνουν σε δημοτικότητητα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τιμές στη Μύκονο αυξήθηκαν κατά 10% τον τελευταίο χρόνο, ενώ η επικείμενη αύξηση του ελάχιστου ορίου για την Χρυσή Βίζα να αποτελεί έναν παράγοντα για την ενισχυμένη ζήτηση από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Κίνα. Στο τέλος Αυγούστου, η ελληνική κυβέρνηση θα αυξήσει το ελάχιστο ποσό για επένδυση στα 800.000 ευρώ από 500.000 ευρώ σε δημοφιλείς περιοχές όπως η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη.

«Το πρόγραμμα της Golden Visa έχει αναμφίβολα παίξει ρόλο στην αγορά ακινήτων πολυτελείας στην Ελλάδα αυξάνοντας τη συνολική ζήτηση και προσελκύοντας διεθνείς αγοραστές» επισημαίνει η κα Λαου, προσθέτοντας πως ο αντίκτυπος στα υψηλότερα οικονομικά κλιμάκια είναι λιγότερο έντονος, ενώ οι πλούσιοι αγοραστές δίνουν προτεραιότητα στις επενδυτικές προοπτικές για τις κατοικίες τους ή στην αποκλειστικότητα που προσφέρει το ακίνητο.

villa1

Το Bloomberg παρουσιάζει τέσσερα ακίνητα που πωλούνται στα ελληνικά νησιά σήμερα.

Νεόκτιστη βίλα στη Μύκονο – 25 εκατ. ευρώ

Με 10 υπνοδωμάτια, 12 μπάνια και πισίνα υπερχείλισης, η Villa Lithos είναι ένα από τα ακριβότερα σπίτια που βγαίνουν προς πώληση στη Μύκονο το 2024. Πρόκειται για ένα project που ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την Σοφία Μπιθαρά, ιδρύτρια της αλυσίδας μόδας BSB. Το ακίνητο διατίθεται επίσης για ενοικίαση αντί 125.000 ευρώ την εβδομάδα.

villa2

 

Παραθαλάσσια κατοικία στη Μύκονο – 6,5 εκατ. ευρώ

Με 7 υπνοδωμάτια και 7 μπάνια, η Villa O! διαθέτει πισίνα υπερχείλισης, αλλά απέχει μόλις μερικά βήματα από τη θάλασσα.

Νεοκλασικό ακίνητο με πισίνα στη στέγη στη Σύρο – 5,5 εκατ. ευρώ

villa3

 

Με 10 υπνοδωμάτια και 10 μπάνια, η βίλα Andromeda διαθέτει αρκετά δωμάτια με τις δικές τους πισίνες και βεράντες με θέα στη Μύκονο και την Τήνο.

Κατοικία με θέα στο λιμάνι της Ύδρας – 5,5 εκατ. ευρώ

Με 4 υπνοδωμάτια και 4,5 μπάνια, η Villa della Vita έχει θέα προς το λιμάνι της Ύδρας και απέχει πέντε λεπτά με τα πόδια από τη θάλασσα.

ydra

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos