Πότε ολοκληρώνονται τα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο Σύρου

13 Αυγούστου 2024 14:40

Στα τέλη του έτους προβλέπεται να ολοκληρωθουν τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σύρου. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ολοκλήρωση του έργου παρατείνεται κατά πέντε μήνες, ήτοι έως την 22-12-2024 από την τελευταία προγραμματισμένη ημερομηνία παράδοσης.

Είναι η δεύτερη παράταση που λαμβάνει το συγκεκριμένο έργο. Με την πρώτη, το έργο είχε παραταθεί για 4,5 μήνες με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 22 Ιουλίου 2024.

Όπως αναφέρεται η ολοκλήρωση των έργων παρατείνεται λαμβάνοντας υπόψη ότι:
• Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να υφίσταται ο λόγος αναστολής εργασιών σύμφωνα με την αρ.πρωτ.Γ/ΣΕΔ011/ΑΡ/ΗΜ/135097/05-06-2024 Απόφαση, από 03-06-2024 λόγω μη εξόφλησης του 3ου εγκεκριμένου λογαριασμού.
• Τη συνολική καθυστέρηση στην παροχή οδηγιών από τις υπηρεσίες της ΥΠΑ, ως προς την εγκατάσταση της φωτοσήμανσης και την υλοποίηση των διαγραμμίσεων του Νοτίου άκρου.
• Για να εκκινήσουν οι εργασίες του Βορείου άκρου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πρώτα οι εργασίες του Νοτίου.
• Οι θερμοκρασίες για εργασίες σκυροδέτησης είναι απαγορευτικές στατιστικά μέχρι και το 1ο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου.
• Ο χρόνος που υπολείπεται για την ολοκλήρωση των εργασιών του Βορείου άκρου από την ημέρα που θα ξεκινήσουν, εκτιμάται σε 3 μήνες, (δεδομένης της διαθεσιμότητας τουλάχιστον 2 ημερών την εβδομάδα από τον αερολιμένα για εργασίες),

Το έργο δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2022 και επικράτησε η 3Κ Τεχνική με έκπτωση 12,54%. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2023 με αρχικό χρονοδιάγραμμα τους 12 μήνες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos