Άνδρος: Νέο βίντεο από το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα» – Η μήνυση του οδηγού, η σύλληψη του Πλοίαρχου και η εντολή Στυλιανίδη για έρευνα

16 Αυγούστου 2024 14:34

Στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση 10 επιβάτες και 04 Ι.Χ.Ε., εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν 7 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα.

Νέο βίντεο από το περιστατικό με το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα» σε καταπέλτη πλοίου στο λιμάνι της Άνδρου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το νέο βίντεο δείχνει τις απεγνωσμένες κινήσεις της οδηγού να «ξεμπλοκάρει» -χωρίς επτυχία- το αυτοκίνητό της από τον καταπέλτη του πλοίου.

@nikos_nk Επιδοτούμενο από το κράτος πλοίο SAONISOS ( ένα πλοίο με άπειρες καταγγελίες και ακατάλληλο για την γραμμή ). Το πλοίο προσδένει βιαστικά σε έναν μόνο κάβο και, ενώ ο αέρας φανερά παίρνει το πλοίο, το πλήρωμα ουρλιάζει στα αυτοκίνητα να μπούνε γρήγορα μέσα. Ενώ επιβιβάζεται το δεύτερο αυτοκίνητο και χωρίς καμια ενημερώση ξελύνουν τον κάβο και το αυτοκίνητο βρίσκεται στον αέρα με την καταπακτή καρφωμένη από κάτω του και τις δύο επιβάτισσες σοκαρισμένες. Επιπλέον ένα λιμενικό και ένα πλήρωμα που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. #viral #ντροπη #ξεφτιλα #andros #saonisos ♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ

Η εντολή Στυλιανίδη για έρευνα
Τη διαλεύκανση του συμβάντος που έλαβε χώρα χθες στο λιμάνι του Γαυρίου στην ‘Ανδρο, όπου κατά τη διαδικασία επιβίβασης επιβατών και οχημάτων σε επιβατηγό πλοίο, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με υψηλό κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο υπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής.
Το περιστατικό στο λιμάνι της Άνδρου
Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθες, το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καρύστου. Κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση 10 επιβάτες και 04 Ι.Χ.Ε., εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν 7 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα.

Οι επιβάτες που δεν επιβιβάστηκαν προωθούνται στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» συνέχισε το δρομολόγιο του για το λιμάνι της Καρύστου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Συνελήφθη ο Πλοίαρχος μετά από μήνυση
Τις πρωινές ώρες σήμερα, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός του ΙΧΕ που υπέστη υλικές ζημιές, κατά του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» Ν.Π. 12489 και κατά παντός υπευθύνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καρύστου προέβησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου της Άνδρου.

Πάντως έμπειρα στελέχη του λιμενικού σώματος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το συγκεκριμένο συμβάν, ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα σύνηθες περιστατικό που μπορεί να δημιουργηθεί σε πολλά λιμάνια λόγω των απρόβλεπτων, πολλές φορές, έντονων καιρικών συνθηκών και ειδικά το χειμώνα.

Υποστήριξαν εξάλλου ότι ενέργειες του καπετάνιου του πλοίου ήταν οι σωστές καθώς το πλοίο την ώρα του έντονου κυματισμού απο τις καιρικές συνθήκες ο καταπέλτης ανασηκώνεται συνεχώς δημιουργώντας κίνδυνο στην επιβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos