Δεμένο στην Κάρυστο το πλοίο που ενεπλάκη στο περιστατικό στην Άνδρο - Δεν εκτέλεσε δρομολόγιο

16 Αυγούστου 2024 15:09

Αγκυροβολημένο στην Κάρυστο βρίσκεται το πλοίο «Σαονησος», το οποίο ενεπλάκη στο περιστατικό στο Γαύριο της Άνδρου, από όπου αναχώρησε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιβίβαση εν μέσω τρικυμίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλοίαρχος συνελήφθη υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός του ΙΧΕ που υπέστη υλικές ζημιές, αφού βρέθηκε στο χείλος της αποβάθρας και του καταπέλτη που απομακρυνόταν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Λιμενικό, ο πλοίαρχος του «Σαονησος» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Το πρωινό δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, οι επιβάτες που ανέμεναν δεν έλαβαν ενημέρωση ούτε από την εταιρία, αλλά και ούτε από το Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα με το Marine Traffic, το «Σαονησος» είναι ένα Ro-Ro/επιβατηγό πλοίο με σημαία Ελλάδας. Το μήκος του είναι 78 μέτρα και το πλάτος του είναι 12,3 μέτρα.

saonisos karystos

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos