Άνδρος: Ελεύθερος ο πλοίαρχος του SAONISOS για το περιστατικό με το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα»

Ελεύθερος με τον ορισμό τακτικής δικάσιμου, αφέθηκε μετά την απολογία στην εισαγγελία της Σύρου, ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «SAONISOS» που κατηγορείται για διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών στο λιμάνι της Άνδρου.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

@nikos_nk Επιδοτούμενο από το κράτος πλοίο SAONISOS ( ένα πλοίο με άπειρες καταγγελίες και ακατάλληλο για την γραμμή ). Το πλοίο προσδένει βιαστικά σε έναν μόνο κάβο και, ενώ ο αέρας φανερά παίρνει το πλοίο, το πλήρωμα ουρλιάζει στα αυτοκίνητα να μπούνε γρήγορα μέσα. Ενώ επιβιβάζεται το δεύτερο αυτοκίνητο και χωρίς καμια ενημερώση ξελύνουν τον κάβο και το αυτοκίνητο βρίσκεται στον αέρα με την καταπακτή καρφωμένη από κάτω του και τις δύο επιβάτισσες σοκαρισμένες. Επιπλέον ένα λιμενικό και ένα πλήρωμα που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. #viral #ντροπη #ξεφτιλα #andros #saonisos ♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ

Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Μήνυση υπέβαλε ο οδηγός
Η οδηγός του οχήματος που υπέστη υλικές ζημιές είχε υποβάλλει μήνυση στο Λιμεναρχείο 'Ανδρου κατά του Πλοιάρχου του πλοίου και κατά παντός υπευθύνου.

Σημειώνεται ότι για το θέμα το υπουργείο Ναυτιλίας έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση του πλοιάρχου και την προσωρινή αναστολή των δρομολογίων του πλοίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos