Η λειψυδρία απειλεί τα νησιά: «Από τον Οκτώβριο δεν θα υπάρχει η πατάτα Νάξου στην αγορά»

Τεράστιος ο αντίκτυπος των καιρικών συνθηκών στις παραγωγές των αγροτών

Η έλλειψη βροχοπτώσεων και η παρατεταμένη λειψυδρία απειλούν αρκετές περιοχές της χώρας, με τους αγρότες να εκφράζουν «κραυγή» αγωνίας, αφού ανησυχούν για τις παραγωγές τους. Η ποσότητα και η ποιότητα έχουν επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες, που τείνουν να εξαφανίσουν αρκετά προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στη Νάξο, με την παραγωγή της φημισμένης Πατάτας Π.Γ.Ε. να εμφανίζεται φέτος πολύ μειωμένη. Μάλιστα το προϊόν δεν θα καλλιεργηθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο όπως γινόταν συνήθως, ενώ από τον Οκτώβριο δεν θα υπάρχει στα ράφια.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης στην περιοχή, όλα τα πηγάδια είναι ξερά. «Όσα έχουν νερό, ένα ή δύο μέτρα είναι υφάλμυρο. Αυτό σημαίνει θάλασσα. Δεν μπορούν να ποτίσουν», τόνισε, ενώ τα αποθέματα πατάτας σύμφωνα με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού, εξαντλούνται με γοργό ρυθμό.

«Με τα τωρινά δεδομένα και με τα αποθέματα που έχουμε αυτήν τη στιγμή, θα επαρκέσουν για να τροφοδοτήσουν της μεγάλες αλυσίδες οριακά, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Από Οκτώβριο και μετά υπολογίζουμε ότι δεν θα υπάρχει πατάτα Νάξου στην αγορά», υποστήριξε από την πλευρά του, ο διαχειριστή πατάτας της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Βενιέρης, σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos