Προσάραξη ταχύπλοου σκάφους στην Κίμωλο

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κιμώλου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος ελληνικής σημαίας με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Πολύαιγου.

Οι επιβαίνοντες του Τ/Χ μετεπιβιβάστηκαν σε δύο (02) παραπλέοντα ταχύπλοα σκάφη και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, από όπου διακομίστηκαν προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου. Κατά δήλωση του κυβερνήτη, το Τ/Χ βρισκόταν ημιβυθισμένο λόγω εισροής υδάτων, έπειτα από πρόσκρουση σε ξέρα. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) “ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ” Ν.Λ. 817 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το σκάφος έχει προσαράξει σε αβαθή, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Τις πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή του “ΔΕΛΦΙΝΙ”, το Τ/Χ σκάφος μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο της περιοχής Κλήμα Κιμώλου όπου και ανελκύστηκε. Από τον Λιμενικό Σταθμό της Κιμώλου που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ σκάφους μέχρι τη προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης της βλάβης από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos