Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ στη Μύκονο

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου για την προσάραξη ενός επιβατικού – τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γερμανίας), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νησίδας Άγιος Γεώργιος και της Μυκόνου.

Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) με επιβαίνοντες δύο (02) ιδιώτες δύτες καταδυτικού συνεργείου, το ταχύπλοο «ΤΑΛΩΣ» και το ιστιοφόρο – καταμαράν «ΜΥ ΜΥΚΟΝΟS» προς παροχή συνδρομής. Κατόπιν έλεγχου από τους ιδιώτες δύτες, δεν διαπιστώθηκε ρήγμα ή εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση. Οι πέντε εκ των επτά επιβαινόντων επιβιβάστηκαν στο MY MYKONOS και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον νέο λιμένα της Μυκόνου. Με τη συνδρομή του καταδυτικού συνεργείου το Ε/Π-Τ/Ρ αποκολλήθηκε και έπλευσε με ιδία μέσα για τη μαρίνα του νέου λιμένα Μυκόνου με τη συνοδεία του ΠΛΣ. Από το Λιμεναρχείο της Μυκόνου που διενεργεί τη προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 81χρονος κυβερνήτης για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. «Πρόκληση ναυαγίου» και Ν.Δ. 712/1970.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos